Családireceptkönyv.hu

Hamis túrós 2. - vaníliapudinggal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához
40 dkg finomliszt
15-20 dkg margarin
20 dkg cukor,vaníliaaroma
4 db tojássárgája
1 csomag sütőpor
1 citromból nyert citromlé
1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
1 csipet só
A krémhez ::6 dl tej
9 ek cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
4 db tojásfehérje (felvert habja)
300 g tejföl
2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:


A tésztához valókat összekeverjük, összegyúrjuk.
Elfelezzük, a nagyobb részt a tepsibe nyomkodjuk.
A másik feléből majd rácsot csinálunk a krém tetejére.
A pudingot megfőzzük a cukorral.
A felvert tojásfehérjét hozzáadjuk a még meleg pudinhoz.
Belekeverjük óvatosan a tejfölöket, a citromhéjat.
A krémet ráöntjük a tésztára.
Rácsozzuk a félretett tésztával. Nem baj, ha darabokból áll össze a rács. Úgyis összesül.
Kicsit előmelegített sütőben sütjük.Tűpróba után kivesszük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
A tökéletesen könnyű rizsfelfújt, rizskoch
A tökéletesen könnyű rizsfelfújt, rizskoch

A vizet oda teszem melegedni, közben egy kanál vajon megmelegítem a rizst. Amikor már a rizs átmelegedett hozzáadom a meleg vizet. Amint a vizet elfőtte, hozzátöltöm a meleg tejet,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pudingos keksz süti
Pudingos keksz süti

A pudinghoz hozzáadjuk a cukrot, felöntjük a tejjel és a megszokott módon megfőzzük. Kevesebb tejet használunk hozzá, így még vaníliásabb lesz az íze. Közben felverjük a habot. A p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás-diós piskótatészta
Almás-diós piskótatészta

Összekeverünk 4 egész tojást 20 deka cukorral, 20 deka joghurttal, és két deci olajjal. Hozzáadunk egy fél kanál, ecetben feloldott szódabikarbónát, 20 deka őrölt diót, és 3-4 resz...

Elkészítési idő: 30-50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk