A tésztához
40 dkg finomliszt
15-20 dkg margarin
20 dkg cukor,vaníliaaroma
4 db tojássárgája
1 csomag sütőpor
1 citromból nyert citromlé
1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
1 csipet só
A krémhez ::6 dl tej
9 ek cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
4 db tojásfehérje (felvert habja)
300 g tejföl
2 csomag vaníliás cukor
A tésztához valókat összekeverjük, összegyúrjuk.
Elfelezzük, a nagyobb részt a tepsibe nyomkodjuk.
A másik feléből majd rácsot csinálunk a krém tetejére.
A pudingot megfőzzük a cukorral.
A felvert tojásfehérjét hozzáadjuk a még meleg pudinhoz.
Belekeverjük óvatosan a tejfölöket, a citromhéjat.
A krémet ráöntjük a tésztára.
Rácsozzuk a félretett tésztával. Nem baj, ha darabokból áll össze a rács. Úgyis összesül.
Kicsit előmelegített sütőben sütjük.Tűpróba után kivesszük.
Tészta A lisztben elkeverjük a porcukrot, sütőport és egy csipet sót. Belemorzsoljuk a vajat, és a tojássárgákkal valamint a tejföllel, könnyen gyúrható tésztát készítünk. Lehet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a porcukrot, a capuccino port, a rumaromát, a megolvasztott margarint és a tejet. Alaposan összedolgozzuk. Egy kisebb tepsit vagy eg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tejet a csipet sóval feltesszük forrni. Amikor már meleg, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a búzadarát, és addig főzzük, amíg a dara megdagad. Közben a tojásokat szétvála...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűPiskóta készítés: A tojásokat jó 10 percig habosítsuk a cukorral egy elektromos habverővel. Adjuk hozzá az étolajat, majd szitáljuk bele a lisztet. Sütőpapírral bélelt, nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű