menu

Családireceptkönyv.hu

Hamis túrós 2. - vaníliapudinggal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához
40 dkg finomliszt
15-20 dkg margarin
20 dkg cukor,vaníliaaroma
4 db tojássárgája
1 csomag sütőpor
1 citromból nyert citromlé
1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
1 csipet só
A krémhez ::6 dl tej
9 ek cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
4 db tojásfehérje (felvert habja)
300 g tejföl
2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:


A tésztához valókat összekeverjük, összegyúrjuk.
Elfelezzük, a nagyobb részt a tepsibe nyomkodjuk.
A másik feléből majd rácsot csinálunk a krém tetejére.
A pudingot megfőzzük a cukorral.
A felvert tojásfehérjét hozzáadjuk a még meleg pudinhoz.
Belekeverjük óvatosan a tejfölöket, a citromhéjat.
A krémet ráöntjük a tésztára.
Rácsozzuk a félretett tésztával. Nem baj, ha darabokból áll össze a rács. Úgyis összesül.
Kicsit előmelegített sütőben sütjük.Tűpróba után kivesszük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Meggyes grízes rétes
Meggyes grízes rétes

Kettő lapot használtam egy réteshez. A két lap között vékonyan olajjal megkentem, majd a felső lapot is vékonyan olajjal lekentem. Megszórtam a grízzel, rá a meggy, porcukor, vaní...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tepsis almás
Tepsis almás

A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzá adjuk egyenként a tojásokat, a citrom reszelt héját (ha nincs, jó a citromlé is) és jól kikeverjük. Óvatosan hozzá adjuk a s...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Karácsonyi maffin
Karácsonyi maffin

Elkészítés 1.A Ramát a cukorral és a tojással habosra keverjük. Ehhez hozzáadjuk a többi összetevőt, a sorrend mindegy. Csak arra figyeljünk, hogy a lisztet kell utoljára hozzáa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pudingos - Vaníliás kocka
Pudingos - Vaníliás kocka

1. A cukrot, a 6 tojássárgáját és a vizet habosra keverjük. 2. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, a diót vagy mazsolát és a felvert tojásfehérjét. 3. Közepes tűznél megsütjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk