Tészta:
35 dkg -50%-os dw liszt (vagy update liszt, esetleg más ch csökkentett lisztkeverék)
1 dl langyos tej
1 dkg élesztő
1 kiskanál sütőpor
5 evőkanál édesítőpor
1 db tojás
csipet só
20 dkg vaj vagy light vaj
Töltelék:
Baracklekvár (cukormentes, én xiliteset használok)
15 dkg darált dió vagy dw diótöltelék
3 evőkanál édesítőpor
Máz:
Olvasztott, cukormentes csokoládé
Az élesztőt a tejben szétmállasztom (cukor hiányában nem fut fel, de ez baj). A lisztet összekeverem a sütőporral, édesítővel. Hozzáadom az 1 db tojást, a langyos vajat és az élesztős tejet. Összegyúrom, majd 3 felé veszem a tésztát. Téglalap alakúra nyújtom. Az első lapot megkenem lekvárral, megszórom dióval, édesítővel. Mehet rá a 2. lap. Azt is megkenem lekvárral, megszórom dióval és édesítővel, majd végül a 3. lapot is ráhelyeztem. A tetejét megszurkálom, és 1 órára félreteszem pihenni.
Előmelegített sütőben, 200 fokon 25 perc alatt készre sütöm. Ha kihűlt, a tetejét megkenem cukormentes, olvasztott csokival.
Zuerst fetten wir unsere Förmchen für die Schillerlocken ein wenig mit Öl ein, damit sie sich später wieder gut lösen. Währenddessen heizen wir unseren Backofen auf 190° Ober-Unte...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. 5 dkg vajat felolvasztunk, és világosbarnára pirítjuk. Összedolgozzuk a tejjel, a liszttel, a tojással, a citrusok lereszelt héjának felével, a vaníliás cukorral, 1 csipet sóva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsinta tésztát kikeverjük, a bodza virágát beletépjük, és a palacsintát a szokásos módon megsütjük. Fahéjas reszelt almával megtöltjük. Az öntethez a vajat megolvasztjuk, a l...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűElkészítés Ha szerencsénk van, részesülünk belőle… egy kis kényeztetésből még, mielőtt a természet fázósra vetkőzik, és elkopik a símogatás a nap sugaraiból. Addig viszont, amíg m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű