Családireceptkönyv.hu

Gőzgombóc


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 dl tej
1 ek cukor
3 dkg élesztő
60 dkg liszt
0,5 dl étolaj
szilvalekvár
15 dkg olvasztott vaj vagy margarin
darált mák

Elkészítés:


3 dl tejet a cukorral meglangyosítunk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
Egy nagyobb tálba beletesszük a lisztet, hozzáöntjük az étolajat és az élesztős tejet. Az egészet összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a maradék tejet, hogy elég lágy legyen a tészta.
Ezután kinyújtjuk 3-4 mm vastagra, felkockázzuk, a kockákra lekvárhalmokat teszünk, és gombócot formázunk belőle. Hagyjuk kelni 30 percet.
Ezalatt fogjuk a legnagyobb lábast, beleteszünk egy szitát és annyi vizet, hogy a szitát csak a gőz érje. Felforraljuk a vizet, a szitába tesszük a megkelt gombócokat, és lefedjük a lábast.
Kb. 20 percig főzzük gőz felett a gombócokat, majd kiszedjük mindet, és megforgatjuk a felolvasztott vajban. Vaníliaöntettel leöntjük és megszórjuk darált cukrozott mákkal.

Gőzgombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kelt tészták, Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: László
Meggyes rácsos
Meggyes rácsos

1. Szétmorzsoljuk liszttel a margarint. Beletesszük a tojást, a sütőport, a porcukrot, majd alaposan összegyúrjuk tejföllel. Fél órát hagyjuk pihenni. 2. A töltelékhez feltesszük...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zserbó-torta
Zserbó-torta

A tejet langyosítsuk meg egy pici cukorral, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és futtassuk fel. A lisztet keverjük össze a sütőporral, és egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a hi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Diós batyu Annuskától
Diós batyu Annuskától

A lisztet a vajat és a tojások sárgáját a csipetnyi sóval és az élesztővel jól összegyúrjuk. Kisebb dió nagyságú golyókat formálunk belőlük, majd hűtőbe helyezzük amíg megdermedne...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Habos feketeribizlis pite
Habos feketeribizlis pite

A hozzávalókat egy 24 cm átmérőjű kerek formához méreteztük. A PITETÉSZTÁHOZ ELŐKÉSZÍTÉS: 45 perc - SÜTÉS: 50 perc - A puha vajat habosra keverjük 10 dkg cukorral és a vaníliás c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk