-30 dkg eper
-4 dl joghurt
-4 dl habtejszín
-5-10 dkg nyírfacukor ízlés szerint
-pár csepp friss citromlé
Az eper egyharmadát leturmioljuk egy kevés nyírfacukorral, a maradékot pedig négybe vágjuk. A joghurtot a maradék nyírfacukorral elkeverjük, a tejszínhabot kemény habbá verjük. A négybe vágott epret a joghurthoz keverjük, végül óvatosan a habbá vert tejszínt is hozzáforgatjuk. Egy szögletes hosszúkás kenyérsütő formát folpackkal kibélelünk, úgy hogy túllogjon a forma peremén. Belekanalazzuk a krém egyharmadát, majd jöhet a turmixolt eper, ismét a krém, majd a turmixolt eper és végül a maradék krém. Ráhajtjuk a folpack kilógó részét és minimum 5 órára, de jobb ha egy egész éjszakára a mélyhűtőbe tesszük. Tálalás előtt 15 percre kivesszük a mélyhűtőből, tálcára borítjuk, leveszzük a folpackot és díszítjük eperszósszal, friss eperrel és más gyümölcsökkel.
A hozzávalókat a dagasztó gép üstjébe rakom könnyen formálható tésztát dagasztunk belőle.Amit kisodrunk henger alakúra ,daraboljuk sütőpapiros tepsire rakjuk 180 fokon sütjük ki.Va...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: NehézAz almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal és a cukorral ízesítjük. A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Két...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHabosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egyikkel ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a szódabikarbónával, a porcukorral és a fűszerkeverékkel összeforgatjuk. Margarinnal elmorzsoljuk, majd a mézzel és a tojásokkal összedolgozzuk. Közepesen kemény tészta l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű