-30 dkg eper
-4 dl joghurt
-4 dl habtejszín
-5-10 dkg nyírfacukor ízlés szerint
-pár csepp friss citromlé
Az eper egyharmadát leturmioljuk egy kevés nyírfacukorral, a maradékot pedig négybe vágjuk. A joghurtot a maradék nyírfacukorral elkeverjük, a tejszínhabot kemény habbá verjük. A négybe vágott epret a joghurthoz keverjük, végül óvatosan a habbá vert tejszínt is hozzáforgatjuk. Egy szögletes hosszúkás kenyérsütő formát folpackkal kibélelünk, úgy hogy túllogjon a forma peremén. Belekanalazzuk a krém egyharmadát, majd jöhet a turmixolt eper, ismét a krém, majd a turmixolt eper és végül a maradék krém. Ráhajtjuk a folpack kilógó részét és minimum 5 órára, de jobb ha egy egész éjszakára a mélyhűtőbe tesszük. Tálalás előtt 15 percre kivesszük a mélyhűtőből, tálcára borítjuk, leveszzük a folpackot és díszítjük eperszósszal, friss eperrel és más gyümölcsökkel.
A piskótalapot csíkokra vágjuk és barack dzsemmel rétegesen összetöltjük, majd egy őzgerinc formát kibélelünk vele. A krémhez egy tűzálló edénybe tesszük a tojások sárgáját, a p...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA 8 db tojássárgát habosra keverem a porcukorral. A fehérjét kemény habbá verem. A lisztbe belekeverem a sütőport és a kakaóport. A kikevert tojás sárgához adom óvatosan, hogy a h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot a cukorral és a tejjel krémesre keverjük. A mascarponét hozzáadjuk. A habot felverjük és belekeverjük a habfixet, majd a pudingos krémhez kavarjuk. A málnát megmossuk és...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a tésztát: a lisztet, porcukrot és sütőport elkeverjük, hozzáadjuk a tojást, a puha vajat, reszelt citromhéjat és sima tésztává gyúrjuk. Az elkészült tésztát há...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes