Családireceptkönyv.hu

Kekszszalámi


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


400 gramm keksz, 150 gramm zselékocka,(kb. 6 db zselés szaloncukor ) 100 gramm pirított dió, 50 gramm mazsola, 100 gramm vaj, 200 ml tej, 3 kanál cukor, 3 kanál kakaó, ( mazsolát kihagytam ),aszalt sárgabarackot tettem bele az is kb. 6 db .egy csipet só, egy kávéskanál rumeszenc.

Elkészítés:


Egy fél órával a műveletek elkezdése előtt áztassuk be a mazsolát vízbe, hogy tudjon kidegedni. Tőrjük össze a kekszet minél kisebb darabokra, vagy daráljuk le, és tegyük egy tálba. Majd adjuk hozzá a diót, mazsolát, zselékockát. (Én jobban szeretem tördelni a kekszet, mert akkor nagyobb darabkák maradnak a kekszből),Törtem a kekszet,diót, a szaloncukrot és aszalt barackot apróra vágtam.össze nyomkodtam folpakkon és rúddá formáztam,ha esetleg nem sikerülne,ki is lehet golyózni ,nagyon finom ,hűtőben jól be kell hűteni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar aranygaluska
aranygaluska

elkészítés A tejből elveszünk kb fél decit, meglangyosítjuk, elkeverünk benne 1 tk cukrot és az élesztőt, majd felfuttatjuk. Ezalatt a liszthez hozzáadjuk a cukrot, a 2 tojássá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar diós szelet
diós szelet

A tojássárgáját a cukorral és a vízzel sűrűre keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és a darált diót. A fehérjékből vert habot óvatosan hozzáadjuk. Zsírozott, lisztezett k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zserbótorta
Zserbótorta

A zserbótorta tésztájának hozzávalóit összegyúrjuk, 5 részre osztjuk, mindegyiket műanyag fóliába csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe rakjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, a torta...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Skót krémes recept
Skót krémes recept

A szalakálit feloldjuk 1 dl tejben. A lisztet és a margarint elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrokat, majd a feloldott szalakálit is. Elkezdjük gyúrni és annyi tejet adunk még hozzá, h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk