60 dkg liszt
2 dl tej ( lehet még kell bele a jó állaghoz kicsi)
3 ek cukor
2 dkg élesztő
1 tk só (én picit többet raktam)
40 gr olaj
100 gr joghurt
Megcsináljuk, dagasztjuk a szokásos módon a kelt tésztát, kelesztjük egyszer egészben, cipózzuk ( nekem 10 db lett) így is kelesztjük és mehet kb 190 fokos sütőbe. Ja a tetejét én csak tejjel kentem meg, és szórtam rá szezám magot.Lehet édeskésre is csinálni,akkor nem szórjuk magvakkal meg.
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a csipet sóval, elmorzsoljuk az élesztővel és a vajjal, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citrom héjat és a tojásokat, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mascarponét kikeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, porcukrot, elkeverjük, Hozzáöntjük a citromlevet, ezt is elkeverjük, majd hozzáadjuk a habfixálóval felvert habot is. Ezt az egésze...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA kifliket fél centire felkarikázom és egy csomag vaníliás cukorral forrásig melegített tejjel meglocsolom, és hagyom állni. Közben a négy tojás sárgáját a cca. 15dkg. cukorral ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukrot a vajra habosra keverjük. Utána beletesszük a tojásokat. A csokit felolvasztjuk, miután kicsit kihűl beletesszük a kakaót. A 2 masszát összekeverjük, majd beletesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű