60 dkg liszt
2 dl tej ( lehet még kell bele a jó állaghoz kicsi)
3 ek cukor
2 dkg élesztő
1 tk só (én picit többet raktam)
40 gr olaj
100 gr joghurt
Megcsináljuk, dagasztjuk a szokásos módon a kelt tésztát, kelesztjük egyszer egészben, cipózzuk ( nekem 10 db lett) így is kelesztjük és mehet kb 190 fokos sütőbe. Ja a tetejét én csak tejjel kentem meg, és szórtam rá szezám magot.Lehet édeskésre is csinálni,akkor nem szórjuk magvakkal meg.
1. A megadott anyagokból linzeralapot készítünk, amit két részre osztva, két lapban kisütünk. 2. A tojásokat habüstben felverjük, hozzáadjuk a cukrot, és azzal gőz felett sűrű h...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Egy keverőtálba tegyük bele a túrót, a megolvasztott margarint, a cukrot, a vanillint, a sót és a két tojás sárgáját. 2. Folyamatos keverés mellett apránként, szitálva adjuk ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szedert a tejföllel és a cukorral kikeverni. Botmixerrel érdemes dolgozni, hogy krémes legyen, de nem baj, ha maradnak benne gyümölcsdarabok. A tejszínből kemény habot verünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a zsírral elmorzsoljuk, bele a cukor a tojás és a langyos tejben felfuttatott szalakáli. Gyenge tésztát gyúrunk amit picit pihentetünk nem kell sokáig 4 részre vesszük és...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes