Tésztához:
- 25 dkg Mester süteményliszt
- 5 dkg porcukor
- 12,5 dkg vaj
- 1 tojás
- 3 db banán
Karamellkrémhez:
12,5 dkg cukor
2 dl tejszín
Tetejére: 2 dl tejszín
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és belenyomkodjuk a piteformába. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
A banánokat karikákra vágjuk, citromlével lekenhetjük, hogy ne barnuljanak meg, és a tésztakosárba fektetjük őket.
A cukrot karamellizáljuk, felöntjük a tejszínnel, összeolvasztjuk, és pár percig forraljuk, hogy kissé besűrűsödjön. Kihűlve öntjük a banánok tetejére, majd hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt 2 dl tejszínt pici cukorral kemény habbá verünk, és a pite tetejére halmozzuk.
A piskótát szokás szerint elkészítjük a tojás, cukor, liszt kakaó, sütőpor alapanyagokból! Majd 160 fokra Előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük! Tűpróbát végezzünk! (22 cm átmé...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes. Először készítsd el a torta alját. Daráld le a háztartási kekszet, olvassz meg egy kis vajat – nem kell, hogy folyjon, elég, ha könnyen keverhető – majd össze őket, egy lereszelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet apróra törjük, és összegyúrjuk a dióval és a vajjal. A sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, és 160 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük....
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: Könnyű3 evőkanál cukrot egy edényben lassú tűzön felolvasztok és picit karamellizálom. Amikor kissé barnává válik, felengedem hideg tejjel. Folyamatosan keverem, amíg a cukor el nem o...
Elkészítési idő: 45 perc munka + Nehézség: Könnyű