menu

Családireceptkönyv.hu

Banános karamellás pite


Írta:

Elk. idő: 45 perc + hűtés
Adag: 6-8 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:
- 25 dkg Mester süteményliszt
- 5 dkg porcukor
- 12,5 dkg vaj
- 1 tojás

- 3 db banán

Karamellkrémhez:
12,5 dkg cukor
2 dl tejszín

Tetejére: 2 dl tejszín

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és belenyomkodjuk a piteformába. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.

A banánokat karikákra vágjuk, citromlével lekenhetjük, hogy ne barnuljanak meg, és a tésztakosárba fektetjük őket.

A cukrot karamellizáljuk, felöntjük a tejszínnel, összeolvasztjuk, és pár percig forraljuk, hogy kissé besűrűsödjön. Kihűlve öntjük a banánok tetejére, majd hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt 2 dl tejszínt pici cukorral kemény habbá verünk, és a pite tetejére halmozzuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


* Forrás: http://dobosbea.blogspot.hu/2014/02/bananos-karamellas-pite.html

Banános karamellás pite

Kinek a kedvence ez a recept?


Anette
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Gluténmentes, Sütemények, édességek, Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Receptek
barisTák tortája
barisTák tortája

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
SZÍNES KRÉMES SZÍV TORTA
SZÍNES KRÉMES SZÍV TORTA

a torta maga 8 tojásos sima piskóta volt, mert a krémmel borítás miatt túl édes lett volna. A krém 2 x 25 dkg margarint kikevertem 40 dkg porcukorral jó habosra .3 részre osztot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Csokis - meggyes pavlova torta
Csokis - meggyes pavlova torta

A sütőt 140 °C-ra előmelegítettem. A tojásfehérjéket felvertem olyan kemény habbá, hogy már ne csúszkáljon az edényben – először alacsony fokozaton, majd egyre magasabb fokozatra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tökéletes máz tortához - 4
Tökéletes máz tortához - 4

A zselatint adjuk hozzá a 120 g vízhez, a glükózt, a cukrot és a 150 g vizet pedig forraljuk fel. Ezt követően vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a zselatint. Ekkor jöhet hozzá a sű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk