Tésztához:
- 25 dkg Mester süteményliszt
- 5 dkg porcukor
- 12,5 dkg vaj
- 1 tojás
- 3 db banán
Karamellkrémhez:
12,5 dkg cukor
2 dl tejszín
Tetejére: 2 dl tejszín
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és belenyomkodjuk a piteformába. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
A banánokat karikákra vágjuk, citromlével lekenhetjük, hogy ne barnuljanak meg, és a tésztakosárba fektetjük őket.
A cukrot karamellizáljuk, felöntjük a tejszínnel, összeolvasztjuk, és pár percig forraljuk, hogy kissé besűrűsödjön. Kihűlve öntjük a banánok tetejére, majd hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt 2 dl tejszínt pici cukorral kemény habbá verünk, és a pite tetejére halmozzuk.
6 tojást lemérek és ahány deka, annyi cukrot és annyi lisztet mérek ki. Ha kakaós piskótát szeretnék akkor annyival kevesebb lisztet teszek amennyi kakaót raktam bele. A tojások sá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVerjük fel a tojást a cukorral jó habosra, adjuk hozzá az átszitált lisztet, amibe belekevertük a sütőport és a vaníliás cukrot. Kavargassuk, amíg a massza tetején buborékok jelenn...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: KözepesA répát hámozd meg és reszeld le. A cukrot a tojássárgákkal és az olajjal alaposan keverd ki, majd szórd bele a répát. A sütőport vegyítsd bele a lisztbe, és szitáld a répás keveré...
Elkészítési idő: 60 p Nehézség: KönnyűA tojássárgáját, tíz evőkanál porcukorral, hét evőkanál liszttel, egy késhegynyi sütőporral és három evőkanálnyi kakaóval jól összekeverünk, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert toj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes