A fánkhoz
250 g búzaliszt (BL55)
150 ml tejföl (20%-os)
2 g porcukor
50 g vaj
3 db tojássárgája
1 csipet só
A sütéshez
étolaj
A díszítéshez
150 g porcukor
Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát - könnyebb, ha az asztalon dolgozzuk ki a tésztát. Ezután csomagoljuk be, és 10-15 percre tegyük hűtőbe.A tésztát vékony liszten kb 3 mm vastagra nyújtjuk, majd négyszögekre vágjuk rádlival, és a közepén egy hosszanti bemetszést ejtünk.Most a négyzeteket forgács alakra formázzuk úgy, hogy az egyik sarkát áthúzzuk a bemetszésen.Ha mindegyiket megformáztuk, a forró olajban kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat. Figyelem! Fontos, hogy az olaj kellően forró legyen, valamint hogy ne süssük sokáig a fánkokat, mert kiszáradnak! Szép aranybarnára kell csak sütni őket.A kisült fánkokat még melegen jól leporcukrozzuk. Cukrozás közben forgassuk a fánkokat, hogy minden oldalukat befedje a cukor.A kész csörögefánkokat barackízzel kínáljuk.
A száraz összetevőket összekeverem, majd a lekvárral egy könnyen formázható masszává dolgozom. Egy tálra kézzel golyókat formázok, majd hűtőbe teszem, hogy megdermedjenek a márto...
Elkészítési idő:Felső tészta: - Összegyúrjuk, ha túl mancsos, akkor adunk hozzá még annyi lisztet, hogy nyújtható legyen - Kinyújtjuk a tésztát, és sütőpapíron a közepes tepsibe tessszük - Megs...
Elkészítési idő:1. a rebarbarának eltávolítjuk a kemény, fás részét, kis darabokra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a cukorral, fahéjjal, vaníliaaromával és a keményítővel. 2. a tésztához az össz...
Elkészítési idő: 1,5 óra