A fánkhoz
250 g búzaliszt (BL55)
150 ml tejföl (20%-os)
2 g porcukor
50 g vaj
3 db tojássárgája
1 csipet só
A sütéshez
étolaj
A díszítéshez
150 g porcukor
Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát - könnyebb, ha az asztalon dolgozzuk ki a tésztát. Ezután csomagoljuk be, és 10-15 percre tegyük hűtőbe.A tésztát vékony liszten kb 3 mm vastagra nyújtjuk, majd négyszögekre vágjuk rádlival, és a közepén egy hosszanti bemetszést ejtünk.Most a négyzeteket forgács alakra formázzuk úgy, hogy az egyik sarkát áthúzzuk a bemetszésen.Ha mindegyiket megformáztuk, a forró olajban kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat. Figyelem! Fontos, hogy az olaj kellően forró legyen, valamint hogy ne süssük sokáig a fánkokat, mert kiszáradnak! Szép aranybarnára kell csak sütni őket.A kisült fánkokat még melegen jól leporcukrozzuk. Cukrozás közben forgassuk a fánkokat, hogy minden oldalukat befedje a cukor.A kész csörögefánkokat barackízzel kínáljuk.
A tészta hozzávalóit összeállítom, rövid pihentetés után a formákba rakom és kisütöm. Ha kisültek, beletöltöm a krémet. A tejet a liszttel sűrűre főzöm és lehűtöm, majd ha már telj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat összegyúrjuk, és alaposan kiverjük. 10 dkg zsírból és 5 dkg lisztből "rántást" készítünk. Felolvasztjuk a zsírt és csomómentesre keverjük benne a lisztet, de nem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1 órát hideg helyen pihentetjük. Ezután 3 mm vastagra nyújtjuk, kiszúrjuk, és minden második közepét egy gyűszűvel is kiszúrjuk. Tojásfehér...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrunk. Elfelezzük és egymás után 2 lapot sütünk a tepsi hátulján, egyenként 6-7 perc alatt. A diós piskótához az egész tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz