500 g liszt,
250 ml tej,
100 g vaj,
2 evőkanál cukor,
30 g élesztő,
egy csipet só.
Hozzávalók a töltelékhez:
500 g tehén túró,
4 evőkanál cukor,
1 db tojás.
Melegítsük meg a tejet, tegyük bele a cukrot és az élesztőt, hagyjuk 20 percet állni. A lisztet szitáljuk egy tálba, öntsük hozzá az élesztős tejet, beletesszük a puha vajat is és jól össze dolgozzuk. Az így kapott tésztát két részre osztjuk (mert a végén két rudat készítünk belőle) és mindkét részt kinyújtjuk 1-2 cm vastagságúra.
Elkészítjük a tölteléket: a túrót kikavarjuk a cukorral és a tojással, rátesszük a kinyújtott tészta közepére. A tészta széleit ferdén 2 centinként bevagdossuk a töltelékig és addig hajtjuk a széleket még el nem fogy (ráhatjuk), így olyan lesz mintha fonatos lenne (nem kell tekerni). A töltelék fölött pedig a széleket jól lenyomkodjuk, letakarjuk és hagyjuk még 15-20 percet kelni, utána tepsibe tesszük, megkenjük tojássárgájával és megszórjuk cukorral, ízlés szerint. Előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük, amikor a tészta szép piros, el is készült.
1. A vajat, a kávét, a mézet és a fahéjat összekeverjük és megkenjük vele a félkész pizzatésztát. 2. A megmosott és feldarabolt gyümölcsöket szépen elrendezzük rajta, és meleg...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, majd letakarjuk és egy órán át hagyjuk állni. Ezt követően kinyújtjuk a tésztát és sütőpapírral bélelt tepsibe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA fehér csokit törjük apró darabokra, facsarjuk rá egy citrom levét, tegyük egy tálba. A babapiskótát daráljuk meg. Egy edényben alacsony lángon olvasszuk fel a vajat. Kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és egy csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a hideg va...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes