500 g liszt,
250 ml tej,
100 g vaj,
2 evőkanál cukor,
30 g élesztő,
egy csipet só.
Hozzávalók a töltelékhez:
500 g tehén túró,
4 evőkanál cukor,
1 db tojás.
Melegítsük meg a tejet, tegyük bele a cukrot és az élesztőt, hagyjuk 20 percet állni. A lisztet szitáljuk egy tálba, öntsük hozzá az élesztős tejet, beletesszük a puha vajat is és jól össze dolgozzuk. Az így kapott tésztát két részre osztjuk (mert a végén két rudat készítünk belőle) és mindkét részt kinyújtjuk 1-2 cm vastagságúra.
Elkészítjük a tölteléket: a túrót kikavarjuk a cukorral és a tojással, rátesszük a kinyújtott tészta közepére. A tészta széleit ferdén 2 centinként bevagdossuk a töltelékig és addig hajtjuk a széleket még el nem fogy (ráhatjuk), így olyan lesz mintha fonatos lenne (nem kell tekerni). A töltelék fölött pedig a széleket jól lenyomkodjuk, letakarjuk és hagyjuk még 15-20 percet kelni, utána tepsibe tesszük, megkenjük tojássárgájával és megszórjuk cukorral, ízlés szerint. Előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük, amikor a tészta szép piros, el is készült.
A száraz hozzávalókat, a cukor kivételével, egy tálba összekeverjük. A tojásokat a cukorral gépi habverővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott és kihűtött vajat, és...
Elkészítési idő:Elkészítése: A tészta hozzávalóiból linzer tésztát készítünk. A kosárkákat zsíradékkal bekenjük és vékonyan belenyomkodjuk egyenletesen a tésztát a kosárkákba egészen a pereméig...
Elkészítési idő: 2-óraa sütőt előmelegítjük 160 fokra .A vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat,végül a többi hozzávalót.A masszát párkapszlival bélelt muffinformába kanalazzuk és előm...
Elkészítési idő: 1 óraA lisztbe belemorzsoljuk a margarint, hozzátesszük a tojást, a cukrot, a sütőport a citromlevet és összegyúrjuk egy kemény állagú tésztává. Hűvös helyen, letakarva pihentetjük fél...
Elkészítési idő: 90 perc