1 db disznó csülök (800- 1000 g),
5-6 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál só,
1 teáskanál őrölt fekete bors,
1 kiskanál méz,
1 evőkanál majonéz,
1 kis kanál mustár,
teáskanál ételízesítő.
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a csülköt egy késsel, mossuk meg jól és szárítsuk meg. Csináljunk néhány mélyebb vágást a csülök bőrén és tegyük bele a félbevágott fokhagymagerezdeket. Dörzsöljük be a csülköt sóval, borssal ízlés szerint és tegyünk rá ételízesítőt ha szeretjük. Keverjük össze a majonézt a mézzel és a mustárral, kenjük meg vele a csülköt úgy, hogy a bőr alá is jusson ebből a keverékből. Hagyjuk az így bepácolt csülköt néhány órát állni, vagy készítsük el elő este és hagyjuk állni reggelig. Tegyük a bepácolt csülköt egy sütőzacskóba és 2-2,5 órán keresztül süssük 160-170 fokon. A sütés idejét mindenki saját maga döntse el, mert ez a sütőtől függ. Ha a csülkön lévő bőr nem pirult meg 2,5 óra alatt akkor emeljünk a hőmérsékleten. Miután kikapcsoljuk a sütőt hagyjuk még a csülköt a sütőben 30 percet. Jó étvágyat!
A tarjaszeleteket kissé kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát. Az egyik felét megkenjük mustárral, majd teszünk rá 1-1 szelet sonkát és sajtot, majd félbe hajtj...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. A burgonyát megpucoljuk 1/2 cm vastag karikára vágjuk. 2. Az oldalast előre megfőzzük, lecsöpögtetjük, szeleteljük. 3. A burgonyát összekeverjük kevés sóval, borssal, fűsz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hátszínszeleteket hideg vízzel leöblítjük, jól leitatjuk, és mindkét oldalukat beszórjuk őrölt borssal. Az étolajat serpenyőben felforrósítjuk, a húst beletesszük, és mindkét old...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttps://receptneked.hu/egytaletelek/fasirtok-gombocok/isteni-falatkak1/?fbclid=IwAR0-ULYkmgevnx76y4SUyFTOgFs4SRr8sdXS2uDVphBgJeR3RLZYn-ihWmI
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű