Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

A legomlósabb csülök, amit valaha kóstoltam! Ünnepi


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db disznó csülök (800- 1000 g),
5-6 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál só,
1 teáskanál őrölt fekete bors,
1 kiskanál méz,
1 evőkanál majonéz,
1 kis kanál mustár,

Elkészítés:


teáskanál ételízesítő.
Elkészítés:

Tisztítsuk meg a csülköt egy késsel, mossuk meg jól és szárítsuk meg. Csináljunk néhány mélyebb vágást a csülök bőrén és tegyük bele a félbevágott fokhagymagerezdeket. Dörzsöljük be a csülköt sóval, borssal ízlés szerint és tegyünk rá ételízesítőt ha szeretjük. Keverjük össze a majonézt a mézzel és a mustárral, kenjük meg vele a csülköt úgy, hogy a bőr alá is jusson ebből a keverékből. Hagyjuk az így bepácolt csülköt néhány órát állni, vagy készítsük el elő este és hagyjuk állni reggelig. Tegyük a bepácolt csülköt egy sütőzacskóba és 2-2,5 órán keresztül süssük 160-170 fokon. A sütés idejét mindenki saját maga döntse el, mert ez a sütőtől függ. Ha a csülkön lévő bőr nem pirult meg 2,5 óra alatt akkor emeljünk a hőmérsékleten. Miután kikapcsoljuk a sütőt hagyjuk még a csülköt a sütőben 30 percet. Jó étvágyat!

A legomlósabb csülök, amit valaha kóstoltam! Ünnepi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ferge Éva
Tejben sült paprikás hússzelet
Tejben sült paprikás hússzelet

• A hússzeleteket kiklopfoljuk és mindkét oldalát sóval, borssal megszórjuk. • Ezután, paprikás lisztbe forgatjuk mindkét oldalát és vékonyan kiolajozott tepsibe, szépen egymás me...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Szűz - Szezámmagos-mustáros szűzpecsenye - OK
Szűz - Szezámmagos-mustáros szűzpecsenye - OK

1.A szűzpecsenyét megmossuk és másfél centi vastag szeletekre vágjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal. 2. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. 3....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borsos tokány
Borsos tokány

A húst alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát apró darabokra vágjuk, a paprikát, paradicsomot szintén apróra vágjuk. A szalonna bőrét levágjuk, é...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Duplán baconos karaj
Duplán baconos karaj

A snidlinget, bazsalikomot és a chilit apróra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott snidlinget, bazsalikomot, és chilit elkeverjük a mackósajttal. Ízesítj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk