35 dkg liszt
25 dkg vaj (vagy margarin)
1 tk. só
20 dkg reszelt sajt (nálam a fele füstölt)
9 ek. tejföl
A kenéshez:
1 tojás
A tetejére:
5 dkg reszelt parmezán (lehet szezámmag, lenmag, stb…)
35 dkg liszt
25 dkg vaj (vagy margarin)
1 tk. só
20 dkg reszelt sajt (nálam a fele füstölt)
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is és összegyúrjuk. Ha nagyon ragacsos a tészta, még egy kis lisztet lehet hozzá adni.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra (légkeverés). A tésztát lisztezett deszkán kb. 2 mm vékonyra kinyújtjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojással és megszórjuk a reszelt parmezánnal.
Derelyevágóval felvágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Az előmelegített sütőbe toljuk ahol 20 perc alatt szép aranysárgára sütjük.
1/2 kg lisztben elmorzsolni a Ráma-t, 1-2 deka sóval, (ki-hogy szereti). 2 ek tejben föloldani 1 cs szalalkálit, majd az 1 pohár (2 dl) tejfölt a margarinos liszt közepébe készítet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval, sajttal, tojással, zsírral és a tejföllel elkeverjük. A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a tésztához öntjük, jól összedolgozzuk. Lisztezett deszká...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk, kicsi cukrot és lisztet szórunk bele, majd az élesztőt belemorzsoljuk, felfuttatjuk. A liszttel, sóval, borssal, tejföllel, borral, zsírral, tojással, a fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDörzsöld el a lisztet a vajjal és a burgonyával, add hozzá a tojást, a langyos tejben megfuttatott élesztőt, a sót, és alaposan dolgozd össze. Pihentesd egy hideg helyen, és 15 per...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű