35 dkg liszt
25 dkg vaj (vagy margarin)
1 tk. só
20 dkg reszelt sajt (nálam a fele füstölt)
9 ek. tejföl
A kenéshez:
1 tojás
A tetejére:
5 dkg reszelt parmezán (lehet szezámmag, lenmag, stb…)
35 dkg liszt
25 dkg vaj (vagy margarin)
1 tk. só
20 dkg reszelt sajt (nálam a fele füstölt)
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is és összegyúrjuk. Ha nagyon ragacsos a tészta, még egy kis lisztet lehet hozzá adni.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra (légkeverés). A tésztát lisztezett deszkán kb. 2 mm vékonyra kinyújtjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojással és megszórjuk a reszelt parmezánnal.
Derelyevágóval felvágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Az előmelegített sütőbe toljuk ahol 20 perc alatt szép aranysárgára sütjük.
A krumplit megfőzzük, majd teljes kihűlés után összetörjük. A felfuttatott élesztőt, a tojás sárgáját a többi hozzávalóval jól összekeverjük. Rengeteg sót kell belerakni!!!!!!!!!...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval,sütőporral elkeverem,a margarinnal,tojássárgákkal elmorzsolom. Az élesztőt 1 dl tejben,pici cukorral felfuttatom és a többi anyagokkal jól begyúrom. 15 dkg resz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval, bele morzsoljuk a margarint, majd alaposan összegyúrjuk a sajttal és a tejföllel. / a sajtból kb.3 dkg-ot kihagyhatunk a teteje beszórá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűszáraz alapanyagokat elkeverjük. Ezután elmorzsoljuk benne a vajat, majd a két tojás sárgájával összegyúrjuk. A tejfölt fokozatosan adagoljuk hozzá, hogy jól formázható, nyújtható...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Nehéz