Családireceptkönyv.hu

Expressz sajtos rudak


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


35 dkg liszt
25 dkg vaj (vagy margarin)
1 tk. só
20 dkg reszelt sajt (nálam a fele füstölt)
9 ek. tejföl
A kenéshez:
1 tojás
A tetejére:
5 dkg reszelt parmezán (lehet szezámmag, lenmag, stb…)

Elkészítés:




35 dkg liszt
25 dkg vaj (vagy margarin)
1 tk. só
20 dkg reszelt sajt (nálam a fele füstölt)




Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is és összegyúrjuk. Ha nagyon ragacsos a tészta, még egy kis lisztet lehet hozzá adni.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra (légkeverés). A tésztát lisztezett deszkán kb. 2 mm vékonyra kinyújtjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojással és megszórjuk a reszelt parmezánnal.
Derelyevágóval felvágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Az előmelegített sütőbe toljuk ahol 20 perc alatt szép aranysárgára sütjük.

Expressz sajtos rudak

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
sajtos rúd
sajtos rúd

A lisztet elkeverem a sóval és elmorzsolom a vajjal. A reszelt sajtból kb egy nagy maréknyit félreteszek a többit belekeverem a lisztbe. Annyi tejfölt adok hozzá amivel puha té...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
SAJTOS PAPUCS
SAJTOS PAPUCS

Először a tésztát készítjük el. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne az 1 tk. cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, sóval majd az é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Köménymagos borkorcsolya
Köménymagos borkorcsolya

Tésztát gyúrunk az összetevőkből. Legalább fél órát hűtőben pihentetjük, majd kinyújtjuk. Tetejét megkenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal/köménymaggal. Felvágjuk, majd te...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Medvehagymás pogácsa
Medvehagymás pogácsa

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk (megvárjuk, amíg a tej tetején vastag halványbarna hab képződik). A lisztet egy tálba szitáljuk. Összemorzsoljuk a vajjal, aztá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk