A kakaós lapokhoz:
2 × 4 tojás
2 × 8 dkg porcukor
2 × 6 dkg finomliszt
2 × 2 dkg kakaópor
2 × 2 evőkanál víz
2 × 1 evőkanál étolaj
2 × 1/2 csomag sütőpor
A töltelékhez:
680 g meggybefőtt (magozott) jól lecsepegtetve
3 evőkanál rum (vagy aroma)
10 dkg babapiskóta, gömbölyű, amit 4 fele tördeltem
A krémhez:
2 csomag tejszínízű pudingpor (vagy vaníliás)
5 dl tej
20 dkg cukor
25 dkg margarin (vagy vaj)
Pudingokat megfőzöm a tejben, még melegen hozzákeverem a kristálycukrot, s hagyom kihűlni. Közben kevergetem, hogy ne bőrözzön be. A vajat habosra keverem mixerrel, majd hozzáadom a kihűlt pudingot. Beleforgatom a piskótadarabokat, a meggyet és a rumot, majd az így elkészült tölteléket rásimítom az alsó lapra. Befedem a másik lappal, s beteszem a hűtőbe dermedni. Csokimázzal bevonom a süti tetejét, s pár óra múlva gyönyörűen lehet szeletelni. 30 szelet lett belőle.
Nagyon finom és mutatós, merem ajánlani, próbáljátok ki! Jó étvágyat kívánok!
1. A másfél dl vizet a margarinnal és a csipetnyi sóval felforraljuk. 2. A lisztet beleszórjuk, és kis lángon addig kevergetjük, amíg az edény falától el nem válik. 3. Ekko...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA 8 tojásfehérjéből, a 8 ek lisztből és a 8 ek cukorból piskótát sütünk. A tojás sárgájából, a kristálycukorból, a vaníliás cukorból, a lisztből és a tejből főzött krémet készítün...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt felfuttatjuk fél dl tejben 2 kockacukorral, a többit a 2,5 dl tejben feloldjuk. 2. A liszthez adjuk az élesztőt, elkeverjük a tojássárgájával, vajjal, pici sóval...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a porcukrot, majd a két tojással gyorsan összedolgozzuk. Három részre osztjuk, majd 20 percig hagyjuk pihenni. A tészta egyik harmadát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű