A kakaós lapokhoz:
2 × 4 tojás
2 × 8 dkg porcukor
2 × 6 dkg finomliszt
2 × 2 dkg kakaópor
2 × 2 evőkanál víz
2 × 1 evőkanál étolaj
2 × 1/2 csomag sütőpor
A töltelékhez:
680 g meggybefőtt (magozott) jól lecsepegtetve
3 evőkanál rum (vagy aroma)
10 dkg babapiskóta, gömbölyű, amit 4 fele tördeltem
A krémhez:
2 csomag tejszínízű pudingpor (vagy vaníliás)
5 dl tej
20 dkg cukor
25 dkg margarin (vagy vaj)
Pudingokat megfőzöm a tejben, még melegen hozzákeverem a kristálycukrot, s hagyom kihűlni. Közben kevergetem, hogy ne bőrözzön be. A vajat habosra keverem mixerrel, majd hozzáadom a kihűlt pudingot. Beleforgatom a piskótadarabokat, a meggyet és a rumot, majd az így elkészült tölteléket rásimítom az alsó lapra. Befedem a másik lappal, s beteszem a hűtőbe dermedni. Csokimázzal bevonom a süti tetejét, s pár óra múlva gyönyörűen lehet szeletelni. 30 szelet lett belőle.
Nagyon finom és mutatós, merem ajánlani, próbáljátok ki! Jó étvágyat kívánok!
A tojássárgáját kikeverjük habosra a cukorral, hozzáadjuk lisztet az átszitált sütőport, A fehérjéből kemény habot verünk. majd ezt is lassan forgassuk hozzá, úgy hogy nehogy össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a cukorral kikeverem, csipetnyi sót is teszek bele, majd a citromhéját, az egész tojásokat. A lisztbe belekeverem a sütőport, és felváltva lisztet - és joghurtot kever...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA cukrot a vízzel és az ecettel IV. sűrűségi fokg fűzünk. Ha a főzőkanál nyeléről vett próbából formált golyócska még nagyon lágy és tapadós, akkor a cukrot egy kicsit tovább főzzü...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézELKÉSZÍTÉS Elkészítés: A tésztához az élesztőt futtassuk fel egy kevés tejjel és cukorral. A többi hozzávalót a tej kivételével tegyük egy tálba. Ha az élesztő felfutott adjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű