A tésztához:
3 tojás
9 dkg cukor
9 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
A krémhez:
850 ml (1 doboz) őszibarackbefőtt
2 csomag vaníliaízű pudingpor
150 g őszibarack joghurt
500 ml rostos őszibaracklé
250 ml habtejszín
3 dkg mandulapehely
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk egy kicsi tepsiben (20 × 33 cm). A barackot lecsepegtetjük, 2,5 dl-t felfogunk belőle. A két csomag vaníliás pudingport ízlés szerinti mennyiségű cukorral és a baracklével csomómentesre kikeverjük, hozzáadjuk az 5 dl őszibaracklevet, és felfőzzük. A barackokat felszeleteljük és belekeverjük. A tésztára a barackos joghurtot rákenjük, majd rásimítjuk a krémet. Hűtőbe tesszük dermedni kb. 1 órára. A tejszínt keményre verjük, belekeverjük a mandulapelyhet és a krémre simítjuk.
Vass Lászlóné receptje.
3 evőkanál mézet.10 dkg olvasztott vajat.és 1 evő kanál szóró cukrot össze kevertem . kenyérsütőben, vagy kézzel összeállítom A tésztát téglalap formára sodortam . kb akkor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű20 deka lisztet keverjünk el egy csipet sóval, adjunk hozzá két tojást, majd apránként, folyamatos keverés közben öntsünk hozzá két és fél deci tejet. Keverjük el, végül öntsünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból bekeverjük a piskótatésztát. A muffinsütőt kibéleljük papírokkal, és belekanalazzuk a tésztát. (kb. 18 kis muffin) Előmelegített sütőben megsütjük a kis pi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük egy csipet sóval. Ezután hozzá adjuk a citrom reszelt héját, a levét, az olvasztott vajat. Tovább keverjük a géppel. Utolján egy fakaná...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű