A tésztához
40 dkg búzaliszt (BL55)
20 dkg vaj
10 dkg sajt - félkemény
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
7 g élesztő (instant)
1 dl 2,8%-os tej
1 teáskanál só
A tetejére
5 dkg sajt - félkemény
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1. Az élesztőt a tejben felfuttatom, majd a többi hozzávalóhoz keverem és tésztává gyúrom.
2. Ujjnyi vastagra nyújtom, apró pogácsa szaggatóval kiszaggatom, tojással lekenem.
3. Reszelt sajttal megszórom és egy órát a tepsiben állni hagyom a pogikat.
4. Ez után már csak az marad, hogy 200 C-os sütőben aranybarnára süssem őket-kb 12 perc.
A tésztából 7 cm átmérőjű szaggatóval páros darabszámú kört vágunk ki. A felét sütőpapíros lemezre rakosgatjuk, lekenjük felvert tojással. A tésztakorongok közepére halmozzuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölben simára keverjük az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót és a reszelt sajtot, elmorzsolunk benne először csak 20 dkg vajat, majd összegyúrjuk az élesztős tejföllel. Nem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és egy éjszakára a hűtőben pihentetjük. 2. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, tojással megkenjük, sajttal megszórjuk és h...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet a margarinnal összedolgozzuk, majd beletesszük a túrót is és avval is egy kicsit tovább dolgozzuk, hűtőben pihentetjük legalább pár órát, akár egy éjszakát, egy napo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű