2 tojás
1 bögre cukor
2 bögre liszt
1 bögre tej
1 dl étolaj
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál kakaó
A tojasokat a cukorral habosra kavarom
Hozzaadom az olajat es a szodabikabornat es jol elkeverem
Utana felvaltva hozzaadom a lisztet es a tejet
Ketfele osztom,es az egyik felebe belevegyitem a kakaot,ha a kakos massza kemenynek tunik,akkor keves tejjel higitjuk
A kuglof format kiolajozom es kilisztezem
A tesztakat vegyesen a formaba ontom
Kozepes meleg sutobe sutjuk
Tuprobaval ellenorizzuk,gy megsult-e
Meg melegen megszorjuk vanilias cukorral
Bevonhatjuk olvasztott csokoladeval is...
A bogre amivel keszitettem 2 dcl-es...
Csábító illat terjeng a konyha felől, az aranyszínű mandulás-mazsolás tésztakoszorú a meleg otthonosság érzésével ajándékoz meg bennünket. A név a német "Guglhupf” szóból ered, a "Gugl” szó kapucnit jelent. Hogy ki találta fel a kuglófot, talán már sosem tudjuk meg, receptjeit már a biedermeier korban is alkalmazták. Élesztőből, tejből, lisztből, tojásból, vajból némi cukorral és egy marék mazsolával laza kelt tészta készül, melynek összetétele évszázadokon át alig változott...
A legenda szerint Marie-Antoinette francia királyné vitte a kuglófot osztrák hazájából Németországba, hozzánk onnan került...
http://www.life.hu/
Egy tálban keverjük el a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a tojást, a joghurtot, a vanília kivonatot. Dolgozzuk jól el, és keverjük bele az áfonyát. A masszát kanalazzuk fán...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához a puha vajat kikeverjük a cukorral, majd a tojások sárgájával, hozzákeverjük a liszttel elkevert szalalkálit, és a kakaóport. 2. A tojások fehérjét kemény habbá ver...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy kis lábasban vizet teszünk a tűzre. A tészta hozzávalóit a liszt és a szódabikarbóna nélkül gőz fölött kevergetjük, amíg csak a jó fele marad. Akkor beletesszük a szódabikarbón...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepestészta hozzávalóit kikeverni,170-180 fokon megsütni(kb 10-15 perc).. izlés szerint cukorral pudingot késziteni, a kihült tésztára simitani,erre jönnek az eprek,majd az eper izû p...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: Könnyű