Teszta :
4 tojás
30 dkg cukor
1 pupos evokanal kakao
20 dkg liszt
10 evokanal viz
1 sütőpor
Krem :
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 tasak vaníliás cukor
4 tojás sárgája,
4 dl tej
4 evőkanál liszt
Tetejére :
4 tojas feherje
15 dkg porcukor
A tesztahoz a tojasokat szetvalasztom
A cukrot a tojassargakkal es a vizzzel habosra kavarom
A lisztbe keverem a sutoport,es azt is a tojasos masszahoz keverem,es hozza adom a kakaot is
A tojas feherjeket kemeny habba verem es beleforgatom ovatosan a keverekbe
Egy tepsit kizsirozok,lisztezem,es a tesztat belesimitom es elomelegitett sutobe, kozepes tuznel keszre sutom
A kremhez a tojasokat szetvalasztom,es a feherjeket hutobe teszem pici soval
A liszthez keverem a tojassargakat,es aprankent a tejet,es csomomentesre keverem
Ezt suru kremme fozom,alacsony tuzon es allando kekeveres mellett
Hulni teszem
A puha margarint habosra kavarom a porcukorral,es a vaniliaval,es aprankent hozzakeverem a kihult masszat...en kezi mixerrel kevertem ki,igy szep sima lett
A kihult piskota tesztat kozepen viszintesen elvagtam,igy 2 lap lett belole
Az elso lapra simitottam a kremet,es ratettem a masodik lapot,es hutobe tettem
Ezalatt,goz folott kemeny habba vertem a tojasok feherjet,es a vege fele aprankent hozzaadtam a porcukrot
Jo kemeny es fenyes kell legyen
A hutobol kivettem a tesztat,es rasimitottam a megfozott tojashabot
Utana visszatettem a hutobe
Vizes kessel kell szeletelni
Csoki reszeleket is lehet tenni a tetejere...
A hozzávalókat összegyúrni, hűtőbe tenni 1-2 órára. A kihűtött tésztát lisztezett deszkán, kétfelé vágjuk,kinyújtjuk. Tepsi hátulján 180 fokon 15 percig sütjük. krém:A tojásoka...
Elkészítési idő:A vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhet...
Elkészítési idő: