25 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
10 dkg pudingpor (nalam vanilia)
1 tasak vanilia
A margarint (legyen puha) kikeverjuk a porcukorral,vaniliaval
Utana hozza gyurjuk a lisztet
A vegen pedig a pudingport
A pudingpor lehet barmilyen izesitesu : vanilia,puncs,karamell...
Ha egy fajtát készítünk 10 dkg pudingpor kell, , ha két fajtát akkor 2 x 5 dkg
Vagyis,ha két fajtát akarumk, akkor, 2 felé osszuk a masszat es, az egyik felebe gyurjuk pl. vanilia pudingot, a masik felebe pedig pl. a puncsos pudingot...
Utana,dionyi gombocokat formalunk, sutopapirral kibelelt tepsibe rakjuk egymas melle, es villaval ,
mintát nyomunk a tetejere
Kozepes tuznel sussuk, es vigyazzunk,hogy ne egjen meg az alja, mert akkor kiszáradhat...
1. Először egy kb 23x33cm-es tepsit kivajazunk, félretesszük. 2. Fogjuk a kalácsot, apró szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük a szeleteket. 3. A tejes részhez a tejet e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet csipet sóval felteszem forrni. Ha már melegszik, hozzáadom a vajat és a cukrot. Ha pedig már forró, de még nem forr, hozzáadom a búzadarát, és a kókuszreszeléket, és folyam...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal és a sütőporral elmorzsoljuk, a közepébe egy mélyedést készítünk, ide tesszük a tojássárgáját, porcukrot, a tejfölt és a sót. Gyors mozdulattal össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a szokott módon sűrű pudingot főzünk ( lábasban cukrot és pudingporokat tejjel csomómentesre kikeverjük, rumaroma és citromhéj hozzáadásával) Még forrón hozzákeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű