40 dkg tészta ( penne)
3 evőkanál vaj
1, 5 evőkanál liszt
30 dkg sajt (trappista és parmezán)
5 dl tej
20 dkg tejföl
só, bors
A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
A vajat felolvasztjuk, a lisztet hozzáadjuk és csomómentesre kavarjuk.
A tejjel felöntjük és lassú tűzön főzzük amíg forró lesz, majd a reszelt sajtokat is beledolgozzuk. Fűszerezzük és belekeverjük a zúzott fokhagymát, majd addig főzzük, amíg besűrűsödik, levesszük a tűzről és a tejfölt is belekeverjük.
A tésztához kavarjuk és kínálhatjuk is.
Lehet,hogy a tej és a tejföl soknak tűnik, de nem kell félni mert a tészta felveszi...
A káposztát legyaluljuk. Nem sózzuk be! Az olajat egy fedeles edényben megforrósítjuk, és a cukrot beletesszük. Hagyjuk a cukrot elolvadni, majd hogy aranybarnára színeződjön. N...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A liszthez hozzáütjük a tojásokat, megsózzuk és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy közepesen sűrű galuskatésztát kapjunk. 2. Sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk és kifőz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kiolvadás után 2-3 milliméter vékony téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen rákenjük a pizzakrémet, majd a sajt felét ráreszeljük. Szorosan föltekerjük a krémes, sajt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűannyi tejet adunk hozzá, hogy ne legyen túl kemény.. Kiolajozott nagyobb nylon tasakba tesszük (kisebb kukazacskó) berakjuk 1 éjszakára hűtőbe.. Másnap sütjük, Olajos kézzel dió...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű