1 kg sertéscomb
2 nagy fej hagyma
4-5 cikk fokhagyma
só , bors (ízlés szerint)
1 nagy evőkanál zsír
kevés olaj
A sertescombot nagyobb kockakra vagjuk.
A hagymat felszeleteljuk vastagabb szeletekre.
A fokhagymat aprora vagjuk.
Egy edenybe beletesszuk a zsirt, es az olajat.
Amikor a zsir elolvad hozzatesszuk a hagymat, egyszer-ketszer megkavarjuk es hozzaadjuk a hust.
Egyutt kavarjuk a hagymaval addig, ameddig a hus kifeheredik.
Sozzuk,borsozzuk, bele tesszuk az aprora vagott fokhagymat, es felontjuk annyi vizzel, hogy ellepje.
Amikor a viz felfott, akkor nagyon lassu tuzon puhara paroljuk.
Ha a vizet elfotte, de, a hus meg nem puha, akkor forro vizzel potoljuk.
A lenyeg az, hogy a hus jo puha legyen.
Amikor megpuhult, de meg van viz alatta, akkor nagyobb langra tesszuk, es addig hagyjuk, ameddig a viz teljesen elfő, es , hus pirulni kezd.
Ekkor elzarjuk a tuzet...
Krumpli korettel is talalhatjuk melegen, de hidegen is nagyon finom...
..
Sertéspecsenye elkészítése A sertéshúst megsózzuk, borsozzuk, vagy őrölt köménnyel szórjuk meg, vagy szétzúzott fokhagymával dörzsöljük be, lefedett edényben egy napot állni hagyj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vöröshagymát vágjuk fel mi apróra, és a kacsazsírban egy kevés sóval dinszteljük meg. Egyszer lehet alá önteni kevés vizet, és ismét zsírjára pirítani. 2. Amikor kész, adj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az apróra felkockázott húst vízben feltesszük főni sóval, borssal, majoránnával (elfőtte a levét nem pótoljuk). 2. Félig megpuhult beletesszük a legyalult káposztát, felöntjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A káposztát megtisztítjuk, külső leveleit levesszük, a torzsáját kivágjuk. 2. A káposztát egy edénybe helyezve vízzel felöntjük és megpároljuk. 3. A 10 külső levelet lef...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz