1 kg sertéscomb
2 nagy fej hagyma
4-5 cikk fokhagyma
só , bors (ízlés szerint)
1 nagy evőkanál zsír
kevés olaj
A sertescombot nagyobb kockakra vagjuk.
A hagymat felszeleteljuk vastagabb szeletekre.
A fokhagymat aprora vagjuk.
Egy edenybe beletesszuk a zsirt, es az olajat.
Amikor a zsir elolvad hozzatesszuk a hagymat, egyszer-ketszer megkavarjuk es hozzaadjuk a hust.
Egyutt kavarjuk a hagymaval addig, ameddig a hus kifeheredik.
Sozzuk,borsozzuk, bele tesszuk az aprora vagott fokhagymat, es felontjuk annyi vizzel, hogy ellepje.
Amikor a viz felfott, akkor nagyon lassu tuzon puhara paroljuk.
Ha a vizet elfotte, de, a hus meg nem puha, akkor forro vizzel potoljuk.
A lenyeg az, hogy a hus jo puha legyen.
Amikor megpuhult, de meg van viz alatta, akkor nagyobb langra tesszuk, es addig hagyjuk, ameddig a viz teljesen elfő, es , hus pirulni kezd.
Ekkor elzarjuk a tuzet...
Krumpli korettel is talalhatjuk melegen, de hidegen is nagyon finom...
..
A szüzet szárazra töröljük, éppen csak egy lehelet sóval, ám annál több frissen őrölt borssal megszórjuk. A felületén elkenünk 2 ek ketchupot, majd meghintjük oregánóval. A húst a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. Megformázzuk. Olajat forrósítunk és a kroketteket óvatosan beleengedjük a már forró olajba. Közepes lángon szép világos...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűÖsszegyúrom a fentieket és kisőtöm olajban vagy zsírban :)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertéshúst kisebb szeletekre vágjuk. Elkészítjük a páclevet, majd bepácoljuk a felszeletelt húst. Jó, ha egy éjszakán keresztül áll a páclében. Majd grillezés előtt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű