30 dkg liszt
3 tojás
pici só
2 ek. cukor
3 dl tej
2 dl ásványvíz
4 alma
1/2 tasak sütőpor
fahéj , cukor izlés szerint
Először összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót.
Majd jöhet bele a tojás, és fokozatosan a tej, hogy simára tudjuk keverni a tésztát.
Végül a sűrűségétől függően az ásványvíz.
A tésztát kivajazott tepsibe öntjük, a tetejét kirakjuk almaszeletekkel, majd megszórjuk cukorral és fahéjjal.
Előmelegített sütőbe tesszük.
Kb. fél óra alatt megsütjük (tűpróba!).
Szeleteljük, és melegen tálaljuk.
Megszórhatjuk porcukorral, lecsorgathatjuk csokival vagy lekvárral.
A tésztához 6 tojásfehérjét 20 dkg porcukorral kemény habbá verünk, majd beletesszük a diót, a zsemlemorzsát, a lisztet, összedolgozzuk, majd megsütjük. A krémhez a 6 tojássár...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűTészta elkészítése: Elkészítés Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhet...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hideg Ramat elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval linzertésztát gyúrunk, és hűtőbe tesszük. Miután a tészta megdermedt, a 2/3-át egy lisztezett deszkán kör alakúra...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű