200 g zsírjára darált kókusz reszelék
3-3.5 dl. forró víz
3 ek.zselatin
pár csepp narancs olaj/bio narancs héj (szárított is jó)
1 kk. vanília (saját ízlés szerint bármivel ízesíthető:fahéj, gyömbér, levendula, szegfűszeg, kardamom, csoki-chili stb..)
2 ek. kakaó
nem használtam édesítést
A kókuszreszelék zsírjára darálás azt jelenti, hogy olyan nagy fokozaton aprítjuk (ha tud ilyet a gépünk), hogy egy zsíros massza lesz belőle. Ha nincs ilyen, akkor egy hagyományos kávé daráló is megteszi.
A forró vízben feloldom a zselatint és belekeverem a többi hozzávalót. A kakaós keverékkel nyakon öntöm a kókusz masszát és villával alaposan összekeverem. Fóliával kibélelt formába öntöm és hűtőben hagyom megszilárdulni.
Amikor már megdermedt, 2 kocka paleo csokit olvasztok, és elkenem a tetején.
A lisztet, a sütőport, a porcukrot összedolgozzuk a margarinnal. A tojást, tejfölt is hozzáadjuk, meggyúrjuk a tésztát. Majd három adagra osztjuk. Két kisebb és egy nagyobb adagra...
Elkészítési idő:A tészta elkészítése: A nyersanyagokat összegyúrjuk, két részre osztjuk, kb. fél centiméter vastagra nyújtjuk, megsütjük. Krém: A tejet a liszttel csomómentesen elkeverjük és ál...
Elkészítési idő:Felverjük a fehérjét, hozzá a porcukor és vanilia és citromhéj, tovább verjük, hozzákeverjük a szódabik. és a lisztet majd a margarint. Hozzá a magozott meggy és a csokicseppek. (...
Elkészítési idő: