200 g zsírjára darált kókusz reszelék
3-3.5 dl. forró víz
3 ek.zselatin
pár csepp narancs olaj/bio narancs héj (szárított is jó)
1 kk. vanília (saját ízlés szerint bármivel ízesíthető:fahéj, gyömbér, levendula, szegfűszeg, kardamom, csoki-chili stb..)
2 ek. kakaó
nem használtam édesítést
A kókuszreszelék zsírjára darálás azt jelenti, hogy olyan nagy fokozaton aprítjuk (ha tud ilyet a gépünk), hogy egy zsíros massza lesz belőle. Ha nincs ilyen, akkor egy hagyományos kávé daráló is megteszi.
A forró vízben feloldom a zselatint és belekeverem a többi hozzávalót. A kakaós keverékkel nyakon öntöm a kókusz masszát és villával alaposan összekeverem. Fóliával kibélelt formába öntöm és hűtőben hagyom megszilárdulni.
Amikor már megdermedt, 2 kocka paleo csokit olvasztok, és elkenem a tetején.
Az anyagokat összegyúrjuk, ha szükséges kicsi tejet gyúrhatunk bele. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a húsdarálóra felszerelt formával ledaráljuk. Majd 180 fokra előmelegített...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük. -Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. - Apránként lazán belekeverjük a keményre felvert tojásfehérjét és kivajazott, li...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA liszteket a sóval, a sütőporral és a cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a vajat, és az egészet morzsásra gyúrjuk. Ezután beletesszük a vaníliát, a tojást, és alaposan összegyúrjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tojást a tejföllel és a porcukorral elkeverjük. Annyi lisztet adunk hozzá,hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. A liszttel együtt belekeverjük a sütőport, és ízlés szerint teh...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű