35 dkg liszt,
25 dkg margarin,
1 tojás,
1 dl tejföl,
egy csipet só,
1 cs vaníliás cukor
A lisztet a szobahőmérsékletű margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót és a vaníliás cukrot. Belegyúrjuk a tojást és a tejfölt.
1 órát pihentetni hagyjuk hűvös helyen de akár hűtőben is.
Késél vékonyságúra nyújtjuk, és egy kb. 8cm átmérőjű kerek szaggató formával vagy akár pohárral kiszaggatjuk. A tölteléket a tészta közepére halmozzuk, majd erősen feltekerjük és kifliket formázunk belőle. Magas lángon néhány perc alatt világosra sütjük. (vigyázat ! nagyon könnyen túl lehet sütni)
A forró kifliket porcukorba megforgatjuk!
Mi minden ízben elkészítettük és a család nagy kedvence lett, nekünk már három adagot kell begyúrni belőle:)))
A tojás fehérjéket gépben felverni, félretenni. A sárgájákat cukorral kikeverni és mehet bele a sütőporos liszt. Majd az olaj és viz is. Utána a felvert fehérjéket szépen beleforga...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat a cukorral robotgépen habosra keverjük. Hozzáadjuk a (megmosott!) citrom reszelt héját, majd a citrom felének levét, a lisztet, a sót. Az egészet jó alaposan elkeverjük, me...
Elkészítési idő: fél óra!!! Nehézség: Nehéza tészta hozzávalóit összegyúrom, és 4 felé osztom. kb: 1 órára, vagy másfél órára a hűtőbe teszem. 4 gombócot készítek. a töltelékhez valókat összekeverem a lekvárt, a darált di...
Elkészítési idő: 3 ó Nehézség: KönnyűA tejet langyosítsuk fel, adjunk hozzá egy evőkanál cukrot és futtassuk fel benne az élesztőt. A többi hozzávalót tegyük egy tálba, majd öntsük rá a felfuttatott élesztőt, keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű