8 tojas (ebbol 2 tojas sargaja kell az eresztekhez)
4 cikk fokhagyma
so,bors
1 pupos evokanal liszt
keves cukor (elhagyhato)
ecet
Apro kockakra vagom a fokhagymat...lehet atpreselni is a fokhagymat
Kb. 3 liter vizet odateszek foni,beleteszem a sot es a fokhagymat.es addig fozom amig a fokhagyma megpuhul
Elkeszitem az ereszteket :
A lisztet csomomentesre keverem egy keves vizzel, es a 2 tojas sargajaval,utana teszek bele a forro levesbbol is,kb 4-5 kanallal es jol osszekeverem ezzel is
A levest leveszem a tuzrol fozes utan,es hagyom egy keves idot hulni,kb. 5 percet,es csak ekkor csorgatom bele,lassan az ereszteket,hogy ne fusson ossze
Utana vissza teszem meg nehany percre,lassu tuzon
Utoljara teszem bele az ecetet es a cukrot izles szerint
Elkeszitem a tojasrantottat:
Felverem egy villaval a 6 egesz tojast es az eresztekbol megmaradt 2 feherjet,sozom,borsozom es 3-4 omlettet sutok belole
Amikor megsultek akkor kockakra vagom es bele teszem a kesz levesbe...
Citrommal is lehet savanyitani...
Amikor kesz,akkor az omlettet kockakra vagom es bele teszem a kesz levesbe
A húst hideg vízbe felteszem főni. Amikor felforrt,lehabozom. Beleteszem a zöldségeket,és a fűszereket. Takarékra veszem,és fedő nélkül 2-3 órát főzöm. Amikor a zöldség megpuhult,...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA gombafejeket mosd meg, pucold meg, és vágd apróra. Add hozzá a tejbe áztatott, kinyomkodott zsemlét, a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást és a felaprítot...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűMegtisztítjuk és részben feldaraboljuk, részben lereszeljük a sárgarépákat. A vöröslencsét feltesszük főzni hideg vízben. Apróra felvágjuk a vöröshagymát. Kevés olajat melegítünk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűKevés oliva olajos sós vízben puhára fözzük a brokkolit. Miután megfőtt össze turmixoljuk majd hozzáadjuk az összetört fokhagymát, mustárt, borsot, tejet és a lisztet tejszínnel be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű