8 tojas (ebbol 2 tojas sargaja kell az eresztekhez)
4 cikk fokhagyma
so,bors
1 pupos evokanal liszt
keves cukor (elhagyhato)
ecet
Apro kockakra vagom a fokhagymat...lehet atpreselni is a fokhagymat
Kb. 3 liter vizet odateszek foni,beleteszem a sot es a fokhagymat.es addig fozom amig a fokhagyma megpuhul
Elkeszitem az ereszteket :
A lisztet csomomentesre keverem egy keves vizzel, es a 2 tojas sargajaval,utana teszek bele a forro levesbbol is,kb 4-5 kanallal es jol osszekeverem ezzel is
A levest leveszem a tuzrol fozes utan,es hagyom egy keves idot hulni,kb. 5 percet,es csak ekkor csorgatom bele,lassan az ereszteket,hogy ne fusson ossze
Utana vissza teszem meg nehany percre,lassu tuzon
Utoljara teszem bele az ecetet es a cukrot izles szerint
Elkeszitem a tojasrantottat:
Felverem egy villaval a 6 egesz tojast es az eresztekbol megmaradt 2 feherjet,sozom,borsozom es 3-4 omlettet sutok belole
Amikor megsultek akkor kockakra vagom es bele teszem a kesz levesbe...
Citrommal is lehet savanyitani...
Amikor kesz,akkor az omlettet kockakra vagom es bele teszem a kesz levesbe
1. A leveshez a zsályát apróra vágjuk, a lilahagymát meg a fokhagymát megpucoljuk, és az előbbit finomra reszeljük, az utóbbit összezúzzuk. 2. Jöhet a gyors levesfőzés. Egy 4 l-...
Elkészítési idő: 30 perc15 dkg túrót, 1 tojást, 3,5 dkg búzadarát összekeverünk, enyhén sózzuk, és lefedve hűtőbe tesszük (akkor lesz könnyű, ha több órával a főzés előtt összekeverjük és pihentetjük). 2...
Elkészítési idő: 35 percA darált húshoz hozzáadom a tojást, fél fej hagymát apróra vágva, a megmosott rizs, vagy grízt, sót, összekeverem és félreteszem. A zöldségeket megtisztítom és apróra vágom, majd...
Elkészítési idő:megolvasztjuk a vajat majd beletesszük a vékonyra szeletelt vöröshagymát és fél órán keresztül lassú tűzön dinszteljük, néha megkeverjük -rászórjuk a lisztet, egy kicsit megpirítj...
Elkészítési idő: