40 dkg sertéshús
2 nagyobb sárgarépa
5 dkg zöldborsó (fagyasztott)
1 kissebb üveg gomba
1 darab zöldpaprika
1 fej hagyma
só, bors, pirospaprika ( izlés szerint)
1 leveskocka (elhagyhato)
olaj a hagyma parolasahoz
A hagymat uvegesre paroltam.
Hozzatettem a kockakra vagott hust, es a zöldpaprikát, addig paroltam, ameddig a hus kifeheredett.
Fuszereztem : so,bors,piros paprika.
Felontottem annyi vizzel, hogy eppen ellepte.
Amikor a hus felig megpuhult, akkor hozzatettem a felszeletelt sargarepat, es a zoldborsot.
Tovabb foztem.
Amikor szinte kesz lett, akkor hozzatettem a konzerv gombat, es addig paroltam, ameddig minden jo puha lett.
Köretnek lehet melleje tenni : krumplipurert, tort burgonyat, makaronit,parolt rizset, nokkedlit....
A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük, hozzáadjuk a felkockázott hagymát, üvegesre pároljuk, majd a csíkokra vágott húst és fehéredésig pirítjuk. Ha már elnyerte a kellő áll...
Elkészítési idő: 1 óraA combot kockákra vágom, megpirítom olajon, hogy fehér legyen, majd felrakom főni egy kis vízzel és vegetával. Amikor a hús majdnem teljesen megfőtt,belerakom a felszeletelt gombát...
Elkészítési idő: 60 perc,A sóhoz adom a borsot, a majorannát, az őrölt fűszerköményt, az olajat, a zúzott fokhagymát, a nagy lyukú sajtreszelőn lereszelt tormát és alaposan összekeverem. A csülök bőrös fe...
Elkészítési idő: 1 óra