4 szelet karaj csont nélkül
15 dkg füstölt szalonna
50 dkg gomba
1 db paprika
1 db paradicsom
2 dl tejföl
2 kanál finom liszt
2 tk pirospaprika
1 mk őrölt bors
só
1 fej vöröshagyma
A karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk. A szalonnát vékony csíkokra a vöröshagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A gombát alaposan megmossuk, szeletekre vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk,a pörcöt kiszedjük. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és a visszamaradt zsiradékban elősütjük, majd félre tesszük.
A zsíron megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és pár percig pároljuk. Beletesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk pirospaprikát szórunk rá. Ha a gomba levet engedett beletesszük a hússzeleteket és puhára pároljuk. Ha szükséges kevés vizet öntünk alá.
Mikor a hús már puha a tejföllel elkevert liszttel behabarjuk óvatosan, hogy a hús ne törjön össze.
Köretnek galuskát, rizst vagy főtt tésztát adhatunk.
1. Az apróra vágott vöröshagymát olajon világosra pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával és kevés vizet öntünk rá. 2. Beletesszük az összevágott húst, megsózzuk, köménymagot szór...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézVörös hagymát apróra vágom, dinsztelem majd hozzá adom a darált húst. Ha a hús megfőtt, hozzá öntjük a csilis babot majd a kukoricát. Ízlés szerint fűszerezzük.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sertéskarajt ujjnyi szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal fűszerezzük, és félretesszük, amíg előkészítjük a többi hozzávalót. A zöldségeket...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tarjaszeleteket úgy verjük ki, hogy minél szélesebb szelet legyen belőle, hisz így fér tökéletesen a formába. Széleit, inas részeit bevágjuk, majd a húst enyhén megsózzuk – té...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes