Családireceptkönyv.hu

Bakonyi sertésborda


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



4 szelet karaj csont nélkül
15 dkg füstölt szalonna
50 dkg gomba
1 db paprika
1 db paradicsom
2 dl tejföl
2 kanál finom liszt
2 tk pirospaprika
1 mk őrölt bors

1 fej vöröshagyma

Elkészítés:


A karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk. A szalonnát vékony csíkokra a vöröshagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A gombát alaposan megmossuk, szeletekre vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk,a pörcöt kiszedjük. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és a visszamaradt zsiradékban elősütjük, majd félre tesszük.

A zsíron megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és pár percig pároljuk. Beletesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk pirospaprikát szórunk rá. Ha a gomba levet engedett beletesszük a hússzeleteket és puhára pároljuk. Ha szükséges kevés vizet öntünk alá.

Mikor a hús már puha a tejföllel elkevert liszttel behabarjuk óvatosan, hogy a hús ne törjön össze.

Trükkök, tippek, praktikák:


Köretnek galuskát, rizst vagy főtt tésztát adhatunk.

Bakonyi sertésborda

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Comb - Sertéspörkölt - OK
Comb - Sertéspörkölt - OK

1. Az apróra vágott vöröshagymát olajon világosra pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával és kevés vizet öntünk rá. 2. Beletesszük az összevágott húst, megsózzuk, köménymagot szór...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Roxána
Csilis bab
Csilis bab

Vörös hagymát apróra vágom, dinsztelem majd hozzá adom a darált húst. Ha a hús megfőtt, hozzá öntjük a csilis babot majd a kukoricát. Ízlés szerint fűszerezzük.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lacikrumpli
Lacikrumpli

A sertéskarajt ujjnyi szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal fűszerezzük, és félretesszük, amíg előkészítjük a többi hozzávalót. A zöldségeket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsimádók őzgerince
Húsimádók őzgerince

1. A tarjaszeleteket úgy verjük ki, hogy minél szélesebb szelet legyen belőle, hisz így fér tökéletesen a formába. Széleit, inas részeit bevágjuk, majd a húst enyhén megsózzuk – té...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk