60 dkg sovány darált sertés comb
só
bors
szerecsendió
4 zsemle
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
1 vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1+3 tojás
30 dkg burgonya
2 dkg vaj
2 szelet bacon
1 szelet ementáli sajt
3 tojást keményre főzünk. A megtisztított főtt tojást felkarikázzuk. A legszebb tojáskarikákat félretesszük a fasírt torta tetejére. A többi részt apróra vágjuk.
A darált húst sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk az előzőleg vízbe áztatott, majd kicsavart zsemlét, és az apróra vágott tojást. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a húshoz keverjük a tojással együtt. Egy kis szerecsendióval is ízesíthetjük. 2-3 evőkanál zsemlemorzsával tesszük megfelelő állagúvá a masszát.
Egy 16 cm-es kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A sütőpapírt jól összegyűrjük, majd szépen kisimítva a tortaforma alját és peremét is beborítjuk vele. Így tökéletes lesz a forma bélelése.
A húsmasszát a bélelt formába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Közben a szokott módon krumplipürét készítünk.
A félig sült fasírt tortát a sütőből kivesszük, a krumplipürét szépen, egyenletesen rásimítjuk.
Tetejére keresztben ráterítünk 2 szelet bacont, majd rásorakoztatjuk a tojás karikákat. 1 szelet ementáli sajtot apróra csipkedünk, és a tortára szórjuk. Kb. 20 percre még visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük.
Ha megsült a mennyei fasírt torta, tányérra tesszük, és salátával díszítve tálaljuk. Szeletelés előtt 20-25 percig pihentessük.
Melegen és hidegen is nagyon finom.
Roppant laktató fogás.
1. A paprikákat megmossuk, gallérkájukat körbevágjuk, majd csumájukkal együtt kiemeljük a paprikákból (A), az ereket és magokat is eltávolítjuk a belsejükből. 2. A töltelékez a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlajból és fűszersóból egy kis pácot készítünk, amibe beleforgatjuk a megközelítően egyforma kockákra vagdalt husikat. Hagyjuk is benne állni egy kicsit. A szalonnát a hússal meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, és kb. 2-3 cm széles, 4-5 cm hosszú csíkokra felvágjuk. 2. A szalonnát gyufaszál vékonyságú csíkokra metéljük. 3. A hagymát és a fo...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tarját kb másfél centis szeletekre vágjuk. A széleit több helyen bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze sütés közben. Borsozzuk. A ketchupot összekeverjük a worchestershire...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű