1 kg sertéskaraj
7 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 teáskanálnyi őrölt paprika
0,5 dl száraz vörösbor
1 evőkanál citromlé
friss zellerlevél
só, bors
olaj
A húst megmossuk és szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük. Átkenjük olajjal és sózzuk, borsozzuk, hagyjuk állni 20-30 percet. Közben a paradicsomot a zellerlevéllel és 3 fokhagymagerezddel együtt pépesítjük. Belekeverjük a citromlevet, a vörösbort és a paprikát is. A húsokat kiolajozott tepsibe tesszük és leöntjük a paradicsomos turmixszal, a megmaradt fokhagymagerezdeket felvagdossuk és rászórjuk. 180 fokos sütőben 40-50 percen át sütjük, de többször megforgatjuk közben, hogy jól átsüljön.
A húst előző nap előkészítem. A tarját egy vágódeszkára fektetem. 5-6 gerezd fokhagymával és a szalonnával körbespékelem a húst. Körben megszórom a fűszerkeverékkel, alaposan beled...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tarját sütés előtti nap bepácolom ebbe a pácba. Egy tálba összekeverem a pácot.1 ujjnyi vastagra, de inkább kicsit keskenyebbre szeletelem majd lekenem a tarját vele. Éjszakára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst, szalonnát, paprikákat, újhagymát csíkokra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk az átnyomott fokha...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesElkészítése: A sózott karajszeleteket a tepsi aljára teszem. A következő öntetet teszem rá 2 deci olaj, ugyanennyi sör, tej és paradicsomlé, egy kanál ételízesítő. Fóliával lefedem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű