Az alsó réteghez:
15 dkg kakaós keksz
15 dkg háztartási keksz
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál barna cukor
0,5 dl tej
2 teáskanálnyi vaj
10 dkg dió
10 dkg mandula
Hozzávalók a krémhez:
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál barna cukor
2 evőkanál liszt
5 dl tej
1 teáskanálnyi vaj
A kekszet apróra törjük, közben a cukrot, a kakaót, a vajat és a tejet összekeverjük. Tűzhelyen meglangyosítjuk, hogy eldolgozható legyen, de nem kell felforrósítani! Majd az egészet ráöntjük a kekszre és összedolgozzuk vele. A masszát beleöntjük egy sütőformába és jól megnyomkodjuk, hogy összeálljon. A diót és a mandulát összetörjük, a felét rászórjuk a kekszre, közben elkészítjük a krémet. A hozzávalókat alaposan kikeverjük, majd lassú tűzön összefőzzük. Folyamatosan kevergetni kell, hogy ne legyen csomós. Mikor kezd besűrűsödni a krém kihűtjük és a sütőformába öntjük. A maradék diót és mandulát is rászórjuk a tetejére és egy órára hűtőbe tesszük és tálalhatjuk is.
A burgonyát forró vízben feltesszük főzni. Amikor megpuhult, áttörjük. Hozzáadjuk a rizslisztet, a tojást, a sót, az olajat és összedolgozzuk. Gyúródeszkán kinyújtjuk a tésztát és...
Elkészítési idő: 95 perc Nehézség: Könnyű1. A 3 étcsokoládét 1 tubus sűrített tejjel és 2 ek vajjal felolvasztjuk, mikróba vagy vízgőz fölött, jól elkeverjük. Mikor szép krémesen folyós, egy alufóliával bélelt kis formáb...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA kekszet összegyúrjuk a vajjal, porcukorral és kb. 1,5 dl tejjel. A kész tésztát egy kb. 21*31 cm-es tepsi aljára nyomkodjuk. Az áttört tehéntúrót elkeverjük a porcukorral és a...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. A tojást a cukorral habosra keverjük. 2. Apránként hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és alaposan összedolgozzuk. (1 bögre=2,5 dl) 3. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjü...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű