Az alsó réteghez:
15 dkg kakaós keksz
15 dkg háztartási keksz
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál barna cukor
0,5 dl tej
2 teáskanálnyi vaj
10 dkg dió
10 dkg mandula
Hozzávalók a krémhez:
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál barna cukor
2 evőkanál liszt
5 dl tej
1 teáskanálnyi vaj
A kekszet apróra törjük, közben a cukrot, a kakaót, a vajat és a tejet összekeverjük. Tűzhelyen meglangyosítjuk, hogy eldolgozható legyen, de nem kell felforrósítani! Majd az egészet ráöntjük a kekszre és összedolgozzuk vele. A masszát beleöntjük egy sütőformába és jól megnyomkodjuk, hogy összeálljon. A diót és a mandulát összetörjük, a felét rászórjuk a kekszre, közben elkészítjük a krémet. A hozzávalókat alaposan kikeverjük, majd lassú tűzön összefőzzük. Folyamatosan kevergetni kell, hogy ne legyen csomós. Mikor kezd besűrűsödni a krém kihűtjük és a sütőformába öntjük. A maradék diót és mandulát is rászórjuk a tetejére és egy órára hűtőbe tesszük és tálalhatjuk is.
◾️A liszteket átszitáljuk. ◾️A liszthez hozzáadjuk a margarint és elmorzsoljuk vele. ◾️Hozzáadjuk az édesítőszert, a sütőport, a tojások sárgáját, a citrom levét és a tejfölt. ◾...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt és a tejet egy lábasba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliarúd kikapart magocskáit és magát a rudat is, majd az egé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLábasba tesszük az áfonyát, cukrot, lisztet. Időnként megkeverjük addig, amíg besűrűsödik. A réteslapot olvasztott vajjal megkenjük és kevés sóval. 3 réteg lapot egymásra teszünk...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA tejben egy evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztbe szórjuk a sót, a maradék cukrot, beleöntjük az élesztős tejet, a tojást és az olvasztott (de nem forró) vajat,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes