Az alsó réteghez:
15 dkg kakaós keksz
15 dkg háztartási keksz
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál barna cukor
0,5 dl tej
2 teáskanálnyi vaj
10 dkg dió
10 dkg mandula
Hozzávalók a krémhez:
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál barna cukor
2 evőkanál liszt
5 dl tej
1 teáskanálnyi vaj
A kekszet apróra törjük, közben a cukrot, a kakaót, a vajat és a tejet összekeverjük. Tűzhelyen meglangyosítjuk, hogy eldolgozható legyen, de nem kell felforrósítani! Majd az egészet ráöntjük a kekszre és összedolgozzuk vele. A masszát beleöntjük egy sütőformába és jól megnyomkodjuk, hogy összeálljon. A diót és a mandulát összetörjük, a felét rászórjuk a kekszre, közben elkészítjük a krémet. A hozzávalókat alaposan kikeverjük, majd lassú tűzön összefőzzük. Folyamatosan kevergetni kell, hogy ne legyen csomós. Mikor kezd besűrűsödni a krém kihűtjük és a sütőformába öntjük. A maradék diót és mandulát is rászórjuk a tetejére és egy órára hűtőbe tesszük és tálalhatjuk is.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. Egy éjszakát hűvös helyen pihentetjük. A tésztából golyócskákat formálunk és kikent, lis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Keverjük össze a lisztet, cukrot, darált mákot, és a sütőport. 2. Hozzáöntjük a tejet és a tojást. 3. Belereszeljük a citromhéjat. 4. Hozzáöntjük a felolvasztott vajat....
Elkészítési idő: 45 min Nehézség: Könnyű1.Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. 2.A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: Közepes