50 deka sertésháj,
70 deka liszt,
2 tojássárgája,
2,5 deci langyos víz,
2 evőkanál ecet,
pici só,
szilvalekvár
A hájat lehártyázzuk, majd húsdarálón átdaráljuk.
25 deka lisztet a hájjal és az ecettel összedolgozunk, majd hűtőbe tesszük.
A maradék 50 deka lisztet és a két tojássárgáját a sóval és langyos vízzel összegyúrjuk. A tésztát kinyújtjuk, és rákenjük a hűtőből kivett lisztes hájat. Háromszorosan egymásra hajtjuk háromszor, közben mindig egy-egy félórára a hűtőben pihentetjük. Miután negyedszerre is kinyújtottuk, körülbelül 6×6 centis kockákra vágjuk, a közepére egy kanál lekvárt teszünk, és félbehajtjuk. Tepsire rakva előmelegített forró sütőben, közepes lángon megsütjük. Porcukorral gazdagon meghintve tálaljuk.
A tojásokat bele rakjuk dagasztó gépbe cukorral együtt habosra keverjük. Hozzá adom a zsírt, liszttel elkevert, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat össze dolgozzuk a tésztát. Zsír...
Elkészítési idő: 35perc Nehézség: NehézA tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk kétszer, 30 × 40 cm-es tepsiben. A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot keményre verjük. A margarint és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, mikor már majdnem jó, apránként hozzáadjuk a cukrot. A lisztet összekeverjük a kókuszreszelékkel és a sütőporral, majd óvatos mozdulat...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyűegy tálba beleöntjük a lisztet abba pici sót, aztán a zsírt tejfőlt tojást, és a megfutatott élesztőt. jól összedolgozzuk ha kemény a tészta akkor langyos tejet öntünk hozzá. adjuk...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes