Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Hájas tészta szilvalekvárral töltve


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 deka sertésháj,
70 deka liszt,
2 tojássárgája,
2,5 deci langyos víz,
2 evőkanál ecet,
pici só,
szilvalekvár

Elkészítés:


A hájat lehártyázzuk, majd húsdarálón átdaráljuk.
25 deka lisztet a hájjal és az ecettel összedolgozunk, majd hűtőbe tesszük.
A maradék 50 deka lisztet és a két tojássárgáját a sóval és langyos vízzel összegyúrjuk. A tésztát kinyújtjuk, és rákenjük a hűtőből kivett lisztes hájat. Háromszorosan egymásra hajtjuk háromszor, közben mindig egy-egy félórára a hűtőben pihentetjük. Miután negyedszerre is kinyújtottuk, körülbelül 6×6 centis kockákra vágjuk, a közepére egy kanál lekvárt teszünk, és félbehajtjuk. Tepsire rakva előmelegített forró sütőben, közepes lángon megsütjük. Porcukorral gazdagon meghintve tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Hájas tészta szilvalekvárral töltve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Domonkos
Parfétorta
Parfétorta

A tortaformát kibéleljük egy sütőpapírkoronggal. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. Az egész tojásokat habosra verjük a cukorral, robotgéppel, legalább 10 percig. A tál oldalán belec...

Elkészítési idő: Sok
Nehézség: Könnyű
share
Írta: család
Olajos piskóta
Olajos piskóta

Ez megint csak egyszerű, jó süti, mert egyedényes, abban nem vagyok biztos, hogy piskóta, de ahhoz hasonló. A hozzávalókat a fenti sorrendben, a lisztet szitálva, egy tálban simára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Bögrés palacsinta
Bögrés palacsinta

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a cukrokkal, liszttel, tejjel simára keverjük. Óvatosan hozzáadjuk a felvert fehérjét. Olajjal kik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes pogácsa
Mézes pogácsa

A meleg mézbe feloldjuk a vajat és hozzáadjuk a többi anyagot. Simára gyurjuk , ízesítjük fahély , szegfűszeg , citromhély . Kiszaggatva , tetejét tejfölös tojássárgájával kenjük ,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk