Tésztához: 450 g liszt
250 g vaj
4 tojás sárgája
3 evőkanál cukor
20 g élesztő
4 evőkanál tej
2 evőkanál tejföl
csipet só
Töltelékhez:
4 tojás fehérje
300 g porcukor
100 g kókuszreszelék
A hideg vajat lereszeljük a a sajtreszelőn és 20 percig puhulni hagyjuk.
Az élesztőt, a cukorral langyos tejben felfuttatjuk.
A vajat a liszttel, cukorral, sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojássárgákat és a tejfölt, majd tésztát gyúrunk.
A munkapulton könnyebben összeállítható.
3 részre osztjuk és a hűtőbe tesszük amíg a habot elkészítjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a gáztepsit és még egy másik tepsit sütőpapírral bélelünk.
Gőz felett a cukorral kemény habot verünk.
A gőzről levéve beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
A tésztákat egyesével vékony téglalap alakúra nyújtjuk és a krém egyharmadával megkenjük.
Óvatosan rúdba feltekerjük és kb. 1-1,5 cm-es csigákat vágunk és a sütőpapírra sorakoztatjuk őket. A többi tésztával is elvégezzük az előbbi műveleteket.
180 fokon kb. 13 percig sütjük. Sűrűn nézzünk rá, nehogy megbarnuljon, de azért átsüljön. A sütőből kivéve még percekig úgyis sül a tepsiben.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
A túrót tálba tesszük és villával szétnyomkodjuk, hogy ne maradjanak benne túl nagy csomók. Hozzáadjuk a tojás sárgáját, a citrom levét és reszelt héját, a búzadarát, a csipet sót...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször az almát lereszeljük, majd egy kicsit megdinszteljük, ízesítjük cukorral citromlével, fahéjjal, és szűrőbe öntjük. Így az alma fölösleges leve lecsöpög, és nem kell kinyom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból meggyúrjuk a tésztát s elosztjuk nagyobb és kisseb részre. Nagyobbik tésztát kivajazott, lisztezett 37x27 cm tepsibe egyenletesen bele tapogatjuk s mehet rá a tölte...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűVizet az olajjal felforraljuk, belekavarjuk a lisztet és addig kavarjuk, még egybe nem áll és az edény alján bevonatot képez. Majd belekavarunk géppel egyenként 6 egész tojást, hab...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes