Családireceptkönyv.hu

Almás csemege


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 70-80 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg kristálycukor, 28 dkg apróra vágott savanykás alma, 20-25 dkg darált mandula, citrom reszelt héja, 1 vaníliás cukor.
Porcukor a forgatáshoz.

Elkészítés:


Az almát a cukorral sűrű kásává főzzük, majd belekeverjük a mandulát és citromhéját. Ha kihűlt, kézzel tetszőleges alakzatokat (kifli,rúd,pogácsa) gyúrunk, porcukorban meghempergetjük és sütőpapírra tesszük, meleg, száraz helyen megszárítjuk. (szekrény tetején)

Trükkök, tippek, praktikák:


- Jó, ha kihűtjük az almás masszát, mert így könnyebb vele dolgozni.
- Kb 1 hét alatt simán kiszárad, így kell kalkulálni, hogy mikor akarom szervírozni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Keksztekercs
Keksztekercs

A kekszet a cukorral, a kakaóporral, a tejjel, a rum aromával és a vaníliás cukorral összegyúrjuk. Félretesszük, amíg a krémet elkészítjük. A vajat a cukorral, a kókusszal és vaní...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Apácafingocska
Apácafingocska

Összekeverjük a hozzávalókat és forró olajban nagyobb lábasban , kiskanállal ( teás kanál ) szaggatunk a tésztából és magától megfordul az olajban . Aranybarnára sütjük és lekvárr...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rákóczi túrós lepény
Rákóczi túrós lepény

30 dkg lisztből 15 dkg vajjal, 10 dkg porcukorral, 2 tojássárgájával, késhegynyi szódabikarbónával és l dl tejföllel tésztát gyúrunk. Ki­nyújtjuk, félig megsütjük, azután jön rá a...

Elkészítési idő: 1ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
Hókifli
Hókifli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk