35 dkg liszt
17 dkg porcukor
5 dkg margarin
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 dkg élesztő
1 dl tej
1 db tojás
2 ek kakaópor
A krémhez:
6 evőkanál kristálycukor
8 dl tej
25 dkg margarin
17 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál liszt
A tészta hozzávalóit egyszerűen összegyúrjuk, az élesztőt sem kell felfuttatni. A tésztát három részre osztjuk, és gáztepsinyi lapokat sütünk belőle. Picit megszurkáljuk a tésztát sütés előtt, hogy ne legyen hólyagos. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten sütjük, figyelve arra, hogy le ne égen. A kristálycukrot egy lábasban karamellizáljuk, majd felöntjük fél liter tejel. Addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad benne. Ezek után hozzáadjuk a margarint, a vaníliás cukort és a porcukrot. Tovább főzzük amíg a margarin el nem olvad. 5 evőkanál lisztet csomómentesen elkeverünk 3 dl tejben, majd a karamelles-margarinos alaphoz adjuk. Tovább főzzük addig amíg be nem sűrűsödik.
Megvárjuk amíg a krém langyosra hűl, majd megtöltjük vele a tésztát. A tetejére tehetünk csokimázat, de magában is finom.
A kekszet ledaráljuk, a vajat, a porcukrot, a kakaóport, a tejet és a rumaromát is hozzáadjuk, összekeverjük. Sűrű masszát kapunk, így akár kézzel is összedolgozhatjuk. Majd egy 22...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA 2 banánt villával összenyomkodjuk egy tálban. A csokit 3 felé osztjuk, 1/3 részét a tálba reszeljük. A margarint felolvasztjuk és ez is mehet a tálba. Az összes többi hozzávaló i...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. 2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot). Foko...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: A tészta alapanyagait alaposan összedolgozzuk, és 2 órán át pihenni hagyjuk. A töltelékhez a tojássárgáját és cukrot gőz felett kikeverjük (Vigyázzunk, ne érjen bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz