2 zsenge karalábé
20 dkg csirkemell filé
1 fej hagyma
1-2 koktél paradicsom,néhány szelet tévépaprika
petrezselyemzöld, csombor ( borsikafű), friss zöld kapor
diónyi vaj
1 ek. olaj
1 dl tejföl
1 dl zsírszegény tejszín
2 ek. tönkölybúza liszt
só, bors
Megmossuk a csirkemell filét, felkockázzuk, majd hagyjuk, hogy jól lecsepegjen a víz .
A karalábét megpucoljuk , felkockázzuk, úgyszintén apróra vágjuk a megpucolt hagymát is.
Egy lábasban olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a vajat és a csirkemell darabkákat, fehéredéség dinszteljük , ezt követően beletesszük a hagymát és a kockára vágott karalábét , 2-3 percig dinszteljük, majd sózzuk,
borsozzuk ,beletesszük a koktél paradicsomot és a paprikát. Felengedjük annyi vízzel, hogy jól ellepje és fedő alatt puhára pároljuk. Mivel zsenge hamar elkészül. Hozzáadjuk a zöld fűszereket csombort, petrezselyem zöldet,kaprot(nekem volt friss zöld kaprom,de a mirelit is jó) .
Közben a liszttel csomómentesre keverjük a tejfölt, hozzáadjuk a tejszín, egy merőkanál főzőlével felhígítjuk a habarást, majd behabarjuk a karalábéfőzelékünket. Ha szükség utána ízesítünk.
A krumplit megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk! A tepsi aljába ez kerül, majd erre rátesszük a befűszerezett csirkecombokat. A paprikát és a hagymát is karikázzuk, majd a hú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemell szeletek fűszerezzük, majd a reszelt füstölt sajttal rétegezzük. Én őzgerinc formában készítettem. 45percig fóliával letakarva, 200 fokon sütöttem, majd fólia nélkül...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1)Beirdalom a kacsa bőrét 2)Befűszerezem mindkét oldalát 3)Jénait kizsirozom,kacsákát az irdalt bőr felőli oldalát rakom alulra,öntök rá kicsi vizet ,rakok rá aufóliát 170fokra...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KönnyűAz alaposan megtisztított csirkemellet tetszés szerint vagy kockára, vagy vékony csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni és meghintjük sóval, borssal. A masszához a tojást a fű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű