Családireceptkönyv.hu

Karalábé főzelék csirkemellel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 zsenge karalábé
20 dkg csirkemell filé
1 fej hagyma
1-2 koktél paradicsom,néhány szelet tévépaprika
petrezselyemzöld, csombor ( borsikafű), friss zöld kapor
diónyi vaj
1 ek. olaj
1 dl tejföl
1 dl zsírszegény tejszín
2 ek. tönkölybúza liszt
só, bors

Elkészítés:


Megmossuk a csirkemell filét, felkockázzuk, majd hagyjuk, hogy jól lecsepegjen a víz .
A karalábét megpucoljuk , felkockázzuk, úgyszintén apróra vágjuk a megpucolt hagymát is.
Egy lábasban olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a vajat és a csirkemell darabkákat, fehéredéség dinszteljük , ezt követően beletesszük a hagymát és a kockára vágott karalábét , 2-3 percig dinszteljük, majd sózzuk,
borsozzuk ,beletesszük a koktél paradicsomot és a paprikát. Felengedjük annyi vízzel, hogy jól ellepje és fedő alatt puhára pároljuk. Mivel zsenge hamar elkészül. Hozzáadjuk a zöld fűszereket csombort, petrezselyem zöldet,kaprot(nekem volt friss zöld kaprom,de a mirelit is jó) .
Közben a liszttel csomómentesre keverjük a tejfölt, hozzáadjuk a tejszín, egy merőkanál főzőlével felhígítjuk a habarást, majd behabarjuk a karalábéfőzelékünket. Ha szükség utána ízesítünk.

Karalábé főzelék csirkemellel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: brigz
Juharszirupos mustáros csirke
Juharszirupos mustáros csirke

A páclevet elkészítjük, jénai tálba tesszük a hússzeleteket, megforgatjuk a páclében, majd sütés közben is evőkanál segítségével újra és újra rálocsolunk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Erdeigombával töltött csirke zöldsalátával
Erdeigombával töltött csirke zöldsalátával

Először a tölteléket készítjük el. Beáztatom a szárított gombát. Közben a csirkecombokat kicsontozom úgy, hogy megtölthető legyen. Egy serpenyőben a kis kockára vágott füstölt szal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemell sós tésztában vöröslencse raguval
Csirkemell sós tésztában vöröslencse raguval

A sótésztához keverjük össze a kétféle sót és a lisztet, a fehérjét és 1 dl vizet. Gyúrjuk össze, majd takarjuk le fóliával, és tegyük a hűtőbe 1 órára. A megtisztított húst vágjuk...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tavaszváró ragu
Tavaszváró ragu

A csirkemellet felkockázzuk, a sárgarépát felkarikázzuk. Olajon megdinszteljük a cikkekre szeletelt hagymát. Rátesszük a húst, sárgarépát, szeletelt gombát, zöldbabot. Ízlés sze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk