konzervbab
4 db szeletekre vágott paprika
3 db paradicsom
Só
bors
majoránna
őrölt paprika.
A babsalátában az a jó, hogy nagyon gyorsan összedobható. Pepecselhetünk a bab előző este történő beáztatásával, majd megfőzésével, de ha tényleg gyorsan akarjuk összeállítani salátánkat, a konzervbab tökéletesen megfelel a célnak.
Az apróra vágott hagymát olajon pirítsuk meg, majd adjunk hozzá 4 darab szeletekre vágott paprikát.
Ha ez is megpirult, jöhet hozzá 3 közepes méretű felkockázott, meghámozott paradicsom.
Ezután jöhet a fűszerezés. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, őrölt paprikával.
Ha majdnem kész, adjunk hozzá 20 dkg felkarikázott kolbászt és a leszűrt babot.
Keverjük jól össze, majd rakjuk pár órára hűtőbe.
Melegen is fogyaszthatjuk, ilyen módon tálalva akár raguként is megállja a helyét. Ilyenkor tésztával, rizzsel szervírozzuk.
Ha összeértek az ízek, máris fogyasztható.
A mozzarellákat félbevágom és egy tálba rakom. A paprikákat karikára szeletelem, a paradicsomot kis kockára vágom és hozzáadom a sajtgolyókhoz és gyengén megsózom. A fokhagymát ap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLencséhez A lencsét kiválogatjuk, és pár órára vízbe áztatjuk. Főzés előtt leöntjük róla a vizet, majd új adaggal öntjük fel. A babérlevelekkel, fokhagymagerezdekkel és egy kevés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bőr nélküli tepertőt húsdarálón ledaráljuk. Sózzuk, borsozzuk, belekanalazzuk a margarint és a mustárt. Alaposan összekeverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csemegeuborkákat hosszában vágjuk fel 4 darabra (egyben is lehet hagyni az uborkát). A sonkát ízlés szerint kenjük meg krémsajttal, majd a felvágott uborkából 3-4 (vagy több)...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű