Családireceptkönyv.hu

Majonéz (alaprecept)Szilágyi Balázstól


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


4 tojássárgája
1/2 - 1 tk só
¾ tk cukor
1,5 tk mustár
3 tk citromlé
350 ml étolaj
50 ml extra szűz olívaolaj

Elkészítés:


Először minden hozzávalót lehűtünk.
A tojássárgáját tedd egy tálba, add hozzá a mustárt, a cukrot és a sót. Keverd robotgéppel kb. egy percig, hogy kissé habos legyen, és a színe halványsárgára változzon . Ilyenkor a tojássárgája felveszi a fűszereket, és később könnyebb lesz az olajjal elkeverni.
Öntsd hozzá cseppenként vagy vékony sugárban az olajat. Figyelj arra, hogy mindig felvegye a krém a beleöntött olajat.
5-10 másodpercenként abbahagyjuk az olaj hozzáadását, és keverjük egy kicsit magában is. Ha szétválik a tojás az olajtól még helyrehozhatod. A házi majonéz állagának sűrűnek, vajszerűnek kell lennie, akkor van kész, amikor elválik az edénytől, és már egyáltalán nem krémszerű.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥A tojások mérete – ez a majonéz recept L-es méretű tojásokkal számol.
M-es méretű tojások esetén 4 helyett használj 5-öt, S-es méretű tojások esetén 6-ot.
♥A fűszerekkel, főleg a a sóval óvatosan bánj. Kezdd a fele mennyiséggel, és utólag add hozzá a többit, ha még hiányzik.
♥ Szilikonos muffin formában lefagyasztva jól adagolható, jól bírja a fagyasztást

Majonéz (alaprecept)Szilágyi Balázstól

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Friss gyümölcssaláta
Friss gyümölcssaláta

A gyümölcsöket alaposan megmossuk, majd egy tálba hideg vizet öntünk. Ebbe fogjuk tenni a felaprított gyümölcsöket. Először az epreket megtisztítjuk a száruktól, majd négybe v...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás-hagymás saláta
Almás-hagymás saláta

Az almát megtisztítom, negyedelem, majd a magházat kivágom, de a héját rajta hagyom. Éles késsel vékony cikkeket vágok, amiket rögtön a kiszemelt tálba helyezek körkörösen, ízléses...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Húsvéti hidegtál
Húsvéti hidegtál

A tojásokat, az uborkákat, a paprikát, sonkát apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a tartármártást és összekeverjük. A zselatint 1 dl hideg vízben 30- 40 percig dagadni hagyjuk. Az...

Elkészítési idő: 30 perc+ 1 éjsz
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött tojás
Töltött tojás

Főtt tojásokat ketté vágjuk sárgáját kiszedjük. Tojássárgáját tejföllel,mustárral,májkrémmel összekeverjük, sózzuk,borsózzuk. Tojásokat ezzel a töltelékkel megtöltjük. Egy tányér k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk