menu

Családireceptkönyv.hu

Majonéz (alaprecept)Szilágyi Balázstól


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


4 tojássárgája
1/2 - 1 tk só
¾ tk cukor
1,5 tk mustár
3 tk citromlé
350 ml étolaj
50 ml extra szűz olívaolaj

Elkészítés:


Először minden hozzávalót lehűtünk.
A tojássárgáját tedd egy tálba, add hozzá a mustárt, a cukrot és a sót. Keverd robotgéppel kb. egy percig, hogy kissé habos legyen, és a színe halványsárgára változzon . Ilyenkor a tojássárgája felveszi a fűszereket, és később könnyebb lesz az olajjal elkeverni.
Öntsd hozzá cseppenként vagy vékony sugárban az olajat. Figyelj arra, hogy mindig felvegye a krém a beleöntött olajat.
5-10 másodpercenként abbahagyjuk az olaj hozzáadását, és keverjük egy kicsit magában is. Ha szétválik a tojás az olajtól még helyrehozhatod. A házi majonéz állagának sűrűnek, vajszerűnek kell lennie, akkor van kész, amikor elválik az edénytől, és már egyáltalán nem krémszerű.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥A tojások mérete – ez a majonéz recept L-es méretű tojásokkal számol.
M-es méretű tojások esetén 4 helyett használj 5-öt, S-es méretű tojások esetén 6-ot.
♥A fűszerekkel, főleg a a sóval óvatosan bánj. Kezdd a fele mennyiséggel, és utólag add hozzá a többit, ha még hiányzik.
♥ Szilikonos muffin formában lefagyasztva jól adagolható, jól bírja a fagyasztást

Majonéz (alaprecept)Szilágyi Balázstól

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Zöldbabsaláta feta sajttal
Zöldbabsaláta feta sajttal

Először, a salátaöntetet készítem el. A mustárt, mézet, ecetet, egy keverőtálba teszem, megsózom, borsozom, belereszelek egy fél fokhagyma gerezdet és alaposan elkeverem. Hozzáöntö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Görög saláta (bmintbalázs)
Görög saláta (bmintbalázs)

Először szeleteld fel a hagymát, kb. 3-5 mm-es szeletekre. Egy kávéskanál só és 1-2 dl víz keverékébe áztasd be 5-10 percre, ez elveszi a csípősségét, és kellemesen édes lesz. A p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Zöldségsaláta
Zöldségsaláta

A salátához a tálat bedörzsöljük fokhagymával. A paradicsomot és az uborkát vékony karikákra vágjuk, és a tálba tesszük: egy réteg paradicsomot, majd egy réteg uborkát, megszórva a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Vivien
Barackos csirkesaláta
Barackos csirkesaláta

A csirkemellet vágjuk csíkokra, és kevés olajon pirítsuk meg, fűszersóval. A jégsalátát tépkedjük össze, majd alaposan keverjük el a frissen facsart citromlével és olívaolajjal. R...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk