4 tojássárgája
1/2 - 1 tk só
¾ tk cukor
1,5 tk mustár
3 tk citromlé
350 ml étolaj
50 ml extra szűz olívaolaj
Először minden hozzávalót lehűtünk.
A tojássárgáját tedd egy tálba, add hozzá a mustárt, a cukrot és a sót. Keverd robotgéppel kb. egy percig, hogy kissé habos legyen, és a színe halványsárgára változzon . Ilyenkor a tojássárgája felveszi a fűszereket, és később könnyebb lesz az olajjal elkeverni.
Öntsd hozzá cseppenként vagy vékony sugárban az olajat. Figyelj arra, hogy mindig felvegye a krém a beleöntött olajat.
5-10 másodpercenként abbahagyjuk az olaj hozzáadását, és keverjük egy kicsit magában is. Ha szétválik a tojás az olajtól még helyrehozhatod. A házi majonéz állagának sűrűnek, vajszerűnek kell lennie, akkor van kész, amikor elválik az edénytől, és már egyáltalán nem krémszerű.
♥A tojások mérete – ez a majonéz recept L-es méretű tojásokkal számol.
M-es méretű tojások esetén 4 helyett használj 5-öt, S-es méretű tojások esetén 6-ot.
♥A fűszerekkel, főleg a a sóval óvatosan bánj. Kezdd a fele mennyiséggel, és utólag add hozzá a többit, ha még hiányzik.
♥ Szilikonos muffin formában lefagyasztva jól adagolható, jól bírja a fagyasztást
A burgonyát és a répát megtisztítjuk, majd sós vízben megfőzzük. Mikor elkészült apróra vagdossuk és a zöldbabbal együtt tálba tesszük. A sonkát vékony csíkokra vágjuk és hozzákeve...
Elkészítési idő:Elsőként feltesszük főzni a tojásokat hideg vízben, majd forrástól számított 9-10 percig főzzük. Ha letelt az idő, hideg vízzel teli tálba helyezzük a tojásokat (ez segít, hogy szé...
Elkészítési idő:Elkészítése: A krumplit megfőzzük és karikákra daraboljuk, a főtt tojást is fel karikázzuk, a sült paprikát ( héja nélkül) csíkokra vágjuk, a vöröshagymát is vékonyra szeleteljük....
Elkészítési idő: