1 csipet só
20-30 dkg trappista sajt
15 dkg füstölt, vagy gépsonka
3-4 db retek
Egy kis edénybe tegyünk fel vizet melegedni. Ha már majdnem forr, akkor tegyük bele a sajtot. A vizet ne hagyjuk forrni, inkább csak forrás közeli legyen a hőmérséklete. Addig hagyjuk a vízben, míg a sajt belül is puha lesz. Óvatosan vegyük ki a vízből, egy kicsit hagyjuk hűlni, és utána vékonyra nyújtsuk ki. Tegyük rá a sonkaszeleteket, a retket, picit sózzuk meg, és jó szorosan tekerjük fel. Szorosan tekerjük be fóliába, és tegyük a hűtőbe. Ha kihűlt szeletelhetjük. Mutatós és finom. Nem csak sonkával, szalámival is lehet tölteni
Tojások sárgáját krumplit rámát kikeverjük hozzáadjuk a megadott alapanyagokat , töltjük a tojásokat. A tetejére egy evőkanál zselatint 2 dl tejben felfőzök sózom egy kis majonézt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűVágjuk fel csíkokra a zöldséget fűszerezzük meg. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük őket, majd 180 fokos sütőben kb 25 perc alatt süssük meg.
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Nehéz40 dkg kockákra vágott csirkemellet kevés olajon megpirítottam,só,bors,majoranna ízlés szerint.2 db kígyóuborkát,1 fej lila hagymát,1 kaliforniai paprikát,1 lecsó paprikat,1-1 Lid...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegíte 220 fokra. Egy edényben másfél liter vizet forralok, sózom fél tk sóval és 7-8 perc alatt megfőzöm a lencsét. Azonnal leöblítem, hideg vízzel lehűtöm, lecsöpögt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű