1 csipet só
20-30 dkg trappista sajt
15 dkg füstölt, vagy gépsonka
3-4 db retek
Egy kis edénybe tegyünk fel vizet melegedni. Ha már majdnem forr, akkor tegyük bele a sajtot. A vizet ne hagyjuk forrni, inkább csak forrás közeli legyen a hőmérséklete. Addig hagyjuk a vízben, míg a sajt belül is puha lesz. Óvatosan vegyük ki a vízből, egy kicsit hagyjuk hűlni, és utána vékonyra nyújtsuk ki. Tegyük rá a sonkaszeleteket, a retket, picit sózzuk meg, és jó szorosan tekerjük fel. Szorosan tekerjük be fóliába, és tegyük a hűtőbe. Ha kihűlt szeletelhetjük. Mutatós és finom. Nem csak sonkával, szalámival is lehet tölteni
a zsirpapiros tepsit üresen be kell tenni 5 percre a sütőbe -ha elég forró kivenni és beleöntjük az összekevert hozzávalókat -15 -20 perc alatt megsütjük a lepényt -kivesszük...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: KönnyűA túrót és a joghurtot késes aprítóba tesszük kevés sóval, majd krémszerű állagúra pürésítjük. A medvehagymát apróra vágjuk, majd belekeverjük a túrós masszába. Még ízlés szerint s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A meghámozott almákat és narancsokat egyforma nagyságú kockákra, a mogyorót durvára vágjuk, mindezt jól összekeverjük. 2. Ha a narancs nagyon savanyú, a salátát porcukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához tegyük fel a vizet sóval. Amikor felforrt szórjuk bele a tésztát és a csomagoláson ajánlott idő alatt főzzük készre. Szűrjük és csöpögtessük le alaposan. Öntsük egy nag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű