* 1,5 kg ecetes cékla,
* 6 fej vöröshagyma,
* só, cukor ízlés szerint,
* póréhagyma a díszítéshez.
Az ecetes céklát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lereszeljük a hagymát is, hozzákeverjük a céklához, és a keveréket ízlésünk szerint sóval-cukorral ízesítjük. Két villával az egészet alaposan összekeverjük, majd a tetejét vörös-vagy póréhagyma-karikákkal díszítjük.
A virslit felvágjuk kb. 1-1,5 cm-es darabokra. A krumplit megpucoljuk, ha nagyobbak, félbevágjuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, hagyjuk teljesen kihűlni...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA mogyorót késes aprítóba rakjuk és addig daráljuk, míg szemcsés lesz. Ha szemcsés mogyoróvajat szeretnénk, akkor ebben az állapotban kiveszünk belőle 1-2 evőkanállal és félretessz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtot összekeverjük a mustárral, mézzel, sóval, borssal. Beleaprítjuk a lilahagymát és beleborítjuk a lecsepegtetett kukoricát is. Összekeverjük és betesszük a hűtőbe. Ha v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lila hagymát felszeleteljük. Az olajat és az ecetet összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a hagymát. Jól elkeverjük, félretesszük. A rukkolát megmossuk, leszárítjuk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes