½ kg makaróni
2 fej hagyma
1-2 db piros paprika
25 dkg sonka
só, bors, őrölt paprika
4 db tojás
3-4 dl tejföl
25-30 dkg sajt
olaj
A makarónit, kb fél kg megfőztem sós vízben és a leszűrés után a tepsiben elterítettem. 2 jó fej hagymát, a piros paprikát megdinszteltem és préselt sonkát apró kockákra vágva hozzá adtam, fűszereztem tetszés szerint só, őrölt bors, őrölt piros paprikával. Ezt rátettem a főtt tésztára elosztva. Az öntet: 4 db tojást jól elkavartam, hozzá tettem, 3-4 deci tejfölt és reszeltem bele bőven sajtot. Ráöntöttem a tepsiben lévő dolgokra és lelocsoltam egy kis olajjal. A sütőben addig sütjük, még a tojás megsül, nem sokat. Kiadós, finom, akármilyen savanyúsággal fogyasztható.
A lisztet a sóval és a borssal elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, és apránként a vizet. Épp annyi víz kell hozzá, hogy a kezünkhöz már ne ragadjon, de még jó puha legyen. Ezért lesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst váltott vízben megmossuk, majd felöntjük fél l hideg vízzel, megsózzuk, és lefedve, néha megkeverve, addig főzzük, míg a vizet mind magába szívta. Ekkor hozzáöntjük a hide...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÍgy készítsd: A tészta hozzávalóit gyúrd össze, dagaszd meg, majd kb. 1 órán át hagyd kelni. Amikor megkelt, terítsd el egy kisebb (kb.25cmX25cm) tepsiben úgy, hogy a sarkokba i...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, magjait kikaparjuk, húsát felaprítjuk. A hagymát, a chilit megtisztítjuk, apróra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű