½ kg makaróni
2 fej hagyma
1-2 db piros paprika
25 dkg sonka
só, bors, őrölt paprika
4 db tojás
3-4 dl tejföl
25-30 dkg sajt
olaj
A makarónit, kb fél kg megfőztem sós vízben és a leszűrés után a tepsiben elterítettem. 2 jó fej hagymát, a piros paprikát megdinszteltem és préselt sonkát apró kockákra vágva hozzá adtam, fűszereztem tetszés szerint só, őrölt bors, őrölt piros paprikával. Ezt rátettem a főtt tésztára elosztva. Az öntet: 4 db tojást jól elkavartam, hozzá tettem, 3-4 deci tejfölt és reszeltem bele bőven sajtot. Ráöntöttem a tepsiben lévő dolgokra és lelocsoltam egy kis olajjal. A sütőben addig sütjük, még a tojás megsül, nem sokat. Kiadós, finom, akármilyen savanyúsággal fogyasztható.
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Az élesztőt feloldjuk a 2,5 dl langyos, cukros vízben. Ha kész a krumpli, akkor a vizet leöntjük róla és áttörjük. A...
Elkészítési idő:Elkészítése: A burgonyát sós vízben megfőzzük, ha megfőtt hagyjuk hűlni, majd apró darabokra vágjuk. A lisztet összegyúrjuk 10 dkg margarinnal, 1 tojással, sóval és egy kevés ví...
Elkészítési idő:A száraz elemeket alaposan összekevertem egy tálban. A tejet meglangyosítottam a vajjal, és belekevertem a tojások sárgáit is, és beleöntöttem a kenyérsütő gépbe. Beleöntöttem a s...
Elkészítési idő:Az eredeti pide általában jó fűszeres, bárányhúsos töltelékkel készül. De ismert zöldséges vagy sajtos változat és ricottás-spenótos töltelék, aminek a tetején egy tojás ül. A ha...
Elkészítési idő: