½ kg makaróni
2 fej hagyma
1-2 db piros paprika
25 dkg sonka
só, bors, őrölt paprika
4 db tojás
3-4 dl tejföl
25-30 dkg sajt
olaj
A makarónit, kb fél kg megfőztem sós vízben és a leszűrés után a tepsiben elterítettem. 2 jó fej hagymát, a piros paprikát megdinszteltem és préselt sonkát apró kockákra vágva hozzá adtam, fűszereztem tetszés szerint só, őrölt bors, őrölt piros paprikával. Ezt rátettem a főtt tésztára elosztva. Az öntet: 4 db tojást jól elkavartam, hozzá tettem, 3-4 deci tejfölt és reszeltem bele bőven sajtot. Ráöntöttem a tepsiben lévő dolgokra és lelocsoltam egy kis olajjal. A sütőben addig sütjük, még a tojás megsül, nem sokat. Kiadós, finom, akármilyen savanyúsággal fogyasztható.
A tarját apró kockára vágom és egy serpenyőben zsirjára sütöm, majd hozzáadom a szeletekre vágott csiperkét, összepirítom, rádobom a felaprított újhagymát, átforgatom, felöntöm a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összekeverek, azaz bedagasztom a tésztát, hagyom kelni kb. 1 órán át. Három cipót készítek a megkelt tésztából és 170°-on megsütöm/kb.50-60 percig/.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk utána össze gyúrjuk a hozzávalókat és 1 órát kelesztjük. Ha duplájára kelt átgyúrjuk formára és még 1 órát kelesztjük. Ezután megvágjuk a tetejét megkenj...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes