75 dkg finom liszt, 2 tojás, 3dkg élesztő. 3 dcl tej, 2 evőkanál cukor, pici só, 3 evőkanál zsiradék.Forgatáshoz 20 dkg darált dió, 20 dkg kristály cukor, 4 evőkanál olaj.
Az élesztőt felfuttatom a a cukros tejbe, a többi hozz hozzávalóval együtt összekeverem, hogy egy közepesen kemény tésztát kapjak. Letakarva 1 órát kelesztjük. Lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtom, és közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatom. Torta formát kibélelem sütő papírral, a pogácsát megmártom olajba, beleforgatom a cukros dióba és kirakom vele a forma alját, utánna addig folytatom míg elfogy a tészta. Hagyom egy fél órát kelni, letekarom alufóliával és 180 fokos sütőbe rakom. fél óra után leveszem a fóliát és tovább sütöm míg szép arany barna lesz a teteje.
Vanília sodót készítek hozzá: 1 liter plusz 1 deci tej 4 tojás sárgája. 1 vaníliás cukor, 1 vanília puding, 1 púpos evőkanál liszt, 6 evőkanál cukor.AZ 1 liter tejet felforralom a vaníliás coukorral 3 evőkanál cukorral, . közben a tojássárgáját a 3 evőkanál cukorral habosra keverem, hozzá adom a lisztet, a pudingot, és felöntöm az 1 deci hideg tejjel, és hozzá öntöm a felforrt tejhez, addig forralom míg besűrűsödik.
Krém: 7 dl tejben 3 cs. vanília pudingot sűrűre főzünk. 1 RÁMA margarint 20 dkg porcukorral habosra keverünk majd a kihűlt pudinggal összekeverjük. A felvert tejszín habból 2-3 kan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. A hozzávalókat csomómentesre keverjük, és már mehet is egy kisebb (kb. 23 x 28 cm-es) sütőpapírral bélelt tepsibe. Az előmelegített sütőbe tes...
Elkészítési idő: 25 perc + sütés Nehézség: Könnyű1. Az alaphoz valókat egy tálban összegyúrjuk. 2. Egy kivajazott tortakarikába simítjuk úgy, hogy körben a tortakarika oldalára is jusson a masszából. 3. Felfőzzük a zselatint, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes8 részre osszuk el,sodorjuk meg és a videóban látottak szerint fonjuk össze.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes