75 dkg finom liszt, 2 tojás, 3dkg élesztő. 3 dcl tej, 2 evőkanál cukor, pici só, 3 evőkanál zsiradék.Forgatáshoz 20 dkg darált dió, 20 dkg kristály cukor, 4 evőkanál olaj.
Az élesztőt felfuttatom a a cukros tejbe, a többi hozz hozzávalóval együtt összekeverem, hogy egy közepesen kemény tésztát kapjak. Letakarva 1 órát kelesztjük. Lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtom, és közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatom. Torta formát kibélelem sütő papírral, a pogácsát megmártom olajba, beleforgatom a cukros dióba és kirakom vele a forma alját, utánna addig folytatom míg elfogy a tészta. Hagyom egy fél órát kelni, letekarom alufóliával és 180 fokos sütőbe rakom. fél óra után leveszem a fóliát és tovább sütöm míg szép arany barna lesz a teteje.
Vanília sodót készítek hozzá: 1 liter plusz 1 deci tej 4 tojás sárgája. 1 vaníliás cukor, 1 vanília puding, 1 púpos evőkanál liszt, 6 evőkanál cukor.AZ 1 liter tejet felforralom a vaníliás coukorral 3 evőkanál cukorral, . közben a tojássárgáját a 3 evőkanál cukorral habosra keverem, hozzá adom a lisztet, a pudingot, és felöntöm az 1 deci hideg tejjel, és hozzá öntöm a felforrt tejhez, addig forralom míg besűrűsödik.
sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd egy nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral. A töltelékhez a kakaóport összekeverjük a porcukorral. A túrót összekeverjük a porcukorral, a...
Elkészítési idő: fél óraKrém: A tejet a liszttel megfőzzük, ha kihűlt hozzákeverjük a cukrot és margarint. Még hozzáadjuk a darált diót és a rumot. Máz: A tojásfehérjéket felverjük, hozzáadjuk a cuk...
Elkészítési idő: