A tésztához: 4 db tojás, 30 dkg porcukor, 20 dkg finomliszt,10 dkg dió (darált), 1 csomag sütőpor, 10 evőkanál víz, 1 csomag vaníliás cukor, fél citromból nyert citromhéj, fél citromból nyert citromlé
A csokikrémhez:
2 db tojás, 2 ek. cukrozatlan kakaópor, 5 dkg étcsokoládé, 25 dkg porcukor, 20 dkg vaj (vagy margarin)
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a porcukorral és 3 ek vízzel kikeverjük.
Tovább keverjük, hozzáadjuk a diót és még 2 ek vizet, majd további 3 ek vizet.
A fehérjéket habbá verjük és mikor már majdnem kemény, hozzáadjuk a maradék 2 ek vizet.
A kemény habot a sütőporos liszttel felváltva szintén a tésztához keverjük. Vaníliás cukorral vagy citromhéjjal és -lével ízesítjük.
A tortát kerek formában, tepsiben vagy őzgerincformában is süthetjük, tűpróbával ellenőrizzük, kihűtjük.
A krémhez a tojást elkeverjük a kakaóval és a porcukorral, majd (lehetőleg gőz fölött) sűrűre főzzük, közben beleolvasztva egy kis csokit.
Langyosra keverjük, majd feloldjuk benne a vajat is.
Mikor a krém és a tészta is kihűlt, a tortát kétfelé vágjuk, megtöltjük és bevonjuk a krémmel, majd pár órára hűtőbe tesszük.
Elektromos habverővel felverjük a tojást a sóval jó habosra, lassan hozzáadagoljuk a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítjuk. Egy mélyebb edénybe szitáljuk a lisztet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet és a sót a zsírral elmorzsoljuk. Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a sütőrummal, majd összegyúrjuk az elmorzsolt liszttel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszzsírt olvasszuk meg mikróban pár másodper alatt, majd a tojásokkal és az édesítővel együtt keverjük habosra. A zablisztet, a kakaóport és a sütőport jól keverjük el egymás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vízben felforralom a vajat és a kakaót, majd a tűzről lehúzom. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatom, az előzőekhez keverem. Ezután kerül bele a joghur...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű