50 dkg liszt, 1 evőkanál só (én kézzel szórom bele, úgy "érzem", hogy mennyi kell), 15 dkg vaj vagy margarin, 10 dkg zsír, 1 dl tejföl, 1 dl tej, 3 tojás sárgája, 5 dkg élesztő. (1 tojás sárgája, pici tejföllel kikeverve a kenéshez)
Az élesztőt kevés cukros tejben megfuttatom, és a többi hozzávalóval összegyúrom, - megdagasztom. Én ezt a munkát általában könnyen elintézem, belepakolok mindent a kenyérsütőbe, dagasztó programra állítom, és elvégzi ezt a nehéz munkát helyettem.
Mikor megkelt a tészta, kinyújtom, hajtogatom, ezt 3x 15 percenként megcsinálom. Utána másfél ujjnyira kinyújtom, beirdalom a tésztát, szaggatom tetszés szerinti nagyságra, és a 200 fokra előmelegített sütőbe teszem.
Nem kell sokáig sütni, kb. 12 perc alatt megsül - persze ez sütő függő is.
A hájat 10 dkg liszttel összedolgozzuk, habosra (fehérre) keverjük, és hidegre tesszük. A többi anyagból rétestésztát készítünk. Bort azért adunk hozzá, hogy a benne található alko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa vajat a cukorral, tojással jól kikeverjük majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk, nyújtani, kiszaggatni papírral bélelt tepsiben kb 10-12 perc alatt kisütni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megszitált lisztbe beletesszük, a sütőport és összekeverjük. A tojásokat ketté választjuk . A fehérjét habbá felverjük, egy evőkanál cukorral. A tojássárgáját kikeverjük a cuko...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tésztát készítjük el először. A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgájást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet is. A lisztet, a sütőpo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű