A barna rész összetevői:
25 ml víz
50 gr cukor
40 gr margarin
35 gr csokoládé
50-75 gr darált keksz ( a keksz minőségétől-szárazságától függ)
Földimogyorós rész
25 gr víz
75 gr cukor
75 gr tejpor
60 gr margarin
50 gr földimogyoró ( kikiriki)-pörkölt
50 gr fehér csokoládé
Barna rész:
A vizet és cukrot felforralni (2-3 percig), hozzá adni a margarint, amikor félig elolvadt bele tördeljük a csokit és össze főzzük, hogy szép sima masszát kapjunk. Félre húzzuk a tűzről, és bele keverjük a kekszet, először 50 gr-ot, majd a sűrűségétől függően, vagy kell bele még, vagy elég ez is, kemény, de nem túlzottan kemény masszát kell kapnunk. Próbára egy golyót formázunk a tenyerünk között és ha szép, nem ragad, akkor jó, hűtés közben is keményedni fog, de ha keményebbre sikerült, akkor a még langyos masszába egy kevés margarint mixereljünk
Földimogyorós rész:
A vizet és cukrot felforralni ( 2-3 percig), hozzá adni a margarint, amikor félig elolvadt hozzá tesszük a fehér csokit és addig főzzük, amíg szép összeálló masszát kapunk, majd levesszük a tűzről, bele keverjük mixerrel a tejport ( hogy ne legyen csomós) a darabolt, vagy darált földimogyorót ( ki hogy szereti) és kolbász szerű rudat formázunk belőle 1,5-2 cm vastagságút. A barna alapanyagot tegyük egy fóliára és nyújtsuk ki vékony téglalap alakúra, a rudacska hosszúságára kb 20 cm. Erre tegyük rá a fehér kolbász szerű rudacskát és szorosan sodorjuk fel, hogy a két rész jól össze tapadjon, az asztalon jól nyomkodjuk ( sodorjuk ) meg. A fóliával becsomagoljuk és a hűtőbe tesszük, ha megkeményedett szép vékonyra szeleteljük (25-30 darab)
Egy tálban elvegyítjük a lisztet a porcukorral, ráreszeljük az alaposan megmosott citrom héját, hozzáadjuk a tojást, a fűszert, ráforgácsoljuk a Rama margarint, majd összedolgozzuk...
Elkészítési idő:Összekeverem a tojássárgáját a cukorral és a Mascarponeval. Felverem a tojások fehérjét, és hozzáöntöm. A tejjel elkevert kávéba belemártom a babapiskótákat, és sorban egy jénai tá...
Elkészítési idő: 0,5 óraA csokoládét tördelt össze és gőz fölött olvaszd fel. 2 tojást keverj habosra 50 g cukorral és 50 g vajjal, a sót és a vaníliás cukrot keverd hozzá. A langyosra hűtött csokoládét k...
Elkészítési idő: