Családireceptkönyv.hu

Földimogyorós tekercs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A barna rész összetevői:
25 ml víz
50 gr cukor
40 gr margarin
35 gr csokoládé
50-75 gr darált keksz ( a keksz minőségétől-szárazságától függ)
Földimogyorós rész

25 gr víz
75 gr cukor
75 gr tejpor
60 gr margarin
50 gr földimogyoró ( kikiriki)-pörkölt
50 gr fehér csokoládé

Elkészítés:


Barna rész:
A vizet és cukrot felforralni (2-3 percig), hozzá adni a margarint, amikor félig elolvadt bele tördeljük a csokit és össze főzzük, hogy szép sima masszát kapjunk. Félre húzzuk a tűzről, és bele keverjük a kekszet, először 50 gr-ot, majd a sűrűségétől függően, vagy kell bele még, vagy elég ez is, kemény, de nem túlzottan kemény masszát kell kapnunk. Próbára egy golyót formázunk a tenyerünk között és ha szép, nem ragad, akkor jó, hűtés közben is keményedni fog, de ha keményebbre sikerült, akkor a még langyos masszába egy kevés margarint mixereljünk
Földimogyorós rész:
A vizet és cukrot felforralni ( 2-3 percig), hozzá adni a margarint, amikor félig elolvadt hozzá tesszük a fehér csokit és addig főzzük, amíg szép összeálló masszát kapunk, majd levesszük a tűzről, bele keverjük mixerrel a tejport ( hogy ne legyen csomós) a darabolt, vagy darált földimogyorót ( ki hogy szereti) és kolbász szerű rudat formázunk belőle 1,5-2 cm vastagságút. A barna alapanyagot tegyük egy fóliára és nyújtsuk ki vékony téglalap alakúra, a rudacska hosszúságára kb 20 cm. Erre tegyük rá a fehér kolbász szerű rudacskát és szorosan sodorjuk fel, hogy a két rész jól össze tapadjon, az asztalon jól nyomkodjuk ( sodorjuk ) meg. A fóliával becsomagoljuk és a hűtőbe tesszük, ha megkeményedett szép vékonyra szeleteljük (25-30 darab)

Földimogyorós tekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Orsi
Meggyes pite
Meggyes pite

A meggyet pici liszttel, joghurttal és a vaniliarúg magjaival felforraltam. A tészta összetevőit kikevertem, elfeleztem. Szilikon piteformában sütöttem. 180 fokon es tűpróbáig, sz...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Piskótagula
Piskótagula

A gyümölcsöket megmossuk, leszárítjuk, és pár szép szemet félreteszünk a díszítéshez. A tejfölt vaníliás porcukorral, citromlével ízesítjük, és addig kevergetjük, míg a cukor elolv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lajos szelet
Lajos szelet

Elkészítés: Először a tésztát készítjük el: gőz felett összefőzzük a kakaót, a mézet, a tojásokat, a cukrot és a zsírt. Összekeverjük a szódabikarbónát a liszttel és a tejjel, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Hatlapos krémes
Hatlapos krémes

A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Két tepsit béleljünk ki szilikonos sütőpapírral. A tésztához a szalalkalit futtassuk fel egy kevés tejben. A lisztet keverjük össze a sóval és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk