menu

Családireceptkönyv.hu

Földimogyorós tekercs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A barna rész összetevői:
25 ml víz
50 gr cukor
40 gr margarin
35 gr csokoládé
50-75 gr darált keksz ( a keksz minőségétől-szárazságától függ)
Földimogyorós rész

25 gr víz
75 gr cukor
75 gr tejpor
60 gr margarin
50 gr földimogyoró ( kikiriki)-pörkölt
50 gr fehér csokoládé

Elkészítés:


Barna rész:
A vizet és cukrot felforralni (2-3 percig), hozzá adni a margarint, amikor félig elolvadt bele tördeljük a csokit és össze főzzük, hogy szép sima masszát kapjunk. Félre húzzuk a tűzről, és bele keverjük a kekszet, először 50 gr-ot, majd a sűrűségétől függően, vagy kell bele még, vagy elég ez is, kemény, de nem túlzottan kemény masszát kell kapnunk. Próbára egy golyót formázunk a tenyerünk között és ha szép, nem ragad, akkor jó, hűtés közben is keményedni fog, de ha keményebbre sikerült, akkor a még langyos masszába egy kevés margarint mixereljünk
Földimogyorós rész:
A vizet és cukrot felforralni ( 2-3 percig), hozzá adni a margarint, amikor félig elolvadt hozzá tesszük a fehér csokit és addig főzzük, amíg szép összeálló masszát kapunk, majd levesszük a tűzről, bele keverjük mixerrel a tejport ( hogy ne legyen csomós) a darabolt, vagy darált földimogyorót ( ki hogy szereti) és kolbász szerű rudat formázunk belőle 1,5-2 cm vastagságút. A barna alapanyagot tegyük egy fóliára és nyújtsuk ki vékony téglalap alakúra, a rudacska hosszúságára kb 20 cm. Erre tegyük rá a fehér kolbász szerű rudacskát és szorosan sodorjuk fel, hogy a két rész jól össze tapadjon, az asztalon jól nyomkodjuk ( sodorjuk ) meg. A fóliával becsomagoljuk és a hűtőbe tesszük, ha megkeményedett szép vékonyra szeleteljük (25-30 darab)

Földimogyorós tekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Ganache (csokoládékrém)
Ganache (csokoládékrém)

A tejszínt forrpontig melegítsük fel, adjuk hozzá a feldarabolt csokoládét, és kis lángon addig keverjük, amíg teljesen simára elegyedik. Ekkor levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar képviselőfánk
képviselőfánk

Egy lábasba öntjük a vizet, ebben megolvasztjuk a zsírt, hozzátesszük a cukrot és a sót. Ha elolvadt a zsír, hozzáöntjük a lisztet, és elkeverjük, lehúzzuk a lángról. Egy keverőtá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tiramisu golyó - diétás
Tiramisu golyó - diétás

A hozzávalókat kézzel összedolgozom, majd golyókat formálok belőle, amit kakaóporba forgatom. Nekem 17 db kisebb golyó lett belőle.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Szafi csokis zabfalat
Szafi csokis zabfalat

A hozzávalókat összegyúrjuk, kis gombócokat formálunk a tésztából, amit egyenként kilapítunk, és pogácsaszaggatóval keksz alakúra formáljuk. Előmelegített sütőben 200 fokon 12 per...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk