•1/2 sütőpor
•4 db tojás
•csipet só
•1/4 Ráma
•12 dkg p.cukor
•4 db vaníliáscukor
•2 db Citrom reszelt héja
•1 1/2 liter tej
•1 bögre rizs
•3 db savanykás alma
•1 marék mazsola
A tej felébe feltesszük főni a rizst. Nagyon kis lángon, (villanytűzhely 4-es fokozat, gáztüzhelyen a legkisebb láng lángelosztóval) főzzük és a többi tejet fokozatosan öntsük hozzá. Sűrün kevergessük és szépen lassan megfő. A végén krémes állagú lesz. Hűtjük.
Közben a rámát a cukorral és a vaníliáscukorral habosra keverjük és a végén a tojások sárgáját, valamint a citrom héját is hozzá adjuk.
A fehérjét kemény habbá verjük. Az almákat meghámozzuk és 1x1-cm-s kockára vágjuk. Meglocsoljuk citromlével hogy ne barnuljon be.
A kihűlt rizshez adjuk a vajas krémet, jól elkeverjük és tojáshabbal lazítjuk. Az almát és a mazsolát is belekeverjük.
Vajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntjük. A tepsi mérete kb 33x20 cm. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.
A cérnametéltet enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel átmossuk. Jól lecsepegtetjük és hagyjuk teljesen kihűlni. A túrót egy tálba tesszük, villával kicsit...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: NehézA tészta hozzűvaéóoz összegyúrjuk, a kosárka formákat kibéleljük és haéványra sütjük. A krémhez a tojásokat a cukorral és a vaniliás cukorral jól kikeverjük majd gőz főlőtt sűrű k...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű1. A puha vajat a cukorral kikeverjük egy mixer segítségével, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját is. 2. Ezután belekeverjük a narancshéjat és levet, a lisztet, a sütőport, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször az almát meghámozzuk, lereszeljük és a cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal fedő alatt megpároljuk. A párolás vége felé a fedőt vegyük le, hogy az alma leve el tudjon p...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz