•1/2 sütőpor
•4 db tojás
•csipet só
•1/4 Ráma
•12 dkg p.cukor
•4 db vaníliáscukor
•2 db Citrom reszelt héja
•1 1/2 liter tej
•1 bögre rizs
•3 db savanykás alma
•1 marék mazsola
A tej felébe feltesszük főni a rizst. Nagyon kis lángon, (villanytűzhely 4-es fokozat, gáztüzhelyen a legkisebb láng lángelosztóval) főzzük és a többi tejet fokozatosan öntsük hozzá. Sűrün kevergessük és szépen lassan megfő. A végén krémes állagú lesz. Hűtjük.
Közben a rámát a cukorral és a vaníliáscukorral habosra keverjük és a végén a tojások sárgáját, valamint a citrom héját is hozzá adjuk.
A fehérjét kemény habbá verjük. Az almákat meghámozzuk és 1x1-cm-s kockára vágjuk. Meglocsoljuk citromlével hogy ne barnuljon be.
A kihűlt rizshez adjuk a vajas krémet, jól elkeverjük és tojáshabbal lazítjuk. Az almát és a mazsolát is belekeverjük.
Vajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntjük. A tepsi mérete kb 33x20 cm. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőport, a kakaót, és a lisztet is. A csokoládét vízgőz fö...
Elkészítési idő:25 dkg margarint 20 dkg porcukorral gőz felett felolvasztani. 2 csomag vaníliás vagy csokis pudingport 2 evőkanál kakaót, ízlés szerint mazsolát összekavarni, majd 2 felvert egész...
Elkészítési idő:A ledarált kekszet összekeverjük a vajjal és egyenletesen belenyomkodjuk egy kb 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába (érdemes sütőpapírt tenni az aljába), és előmelegített, 170 °C-...
Elkészítési idő: kb. 1 óra