•1/2 sütőpor
•4 db tojás
•csipet só
•1/4 Ráma
•12 dkg p.cukor
•4 db vaníliáscukor
•2 db Citrom reszelt héja
•1 1/2 liter tej
•1 bögre rizs
•3 db savanykás alma
•1 marék mazsola
A tej felébe feltesszük főni a rizst. Nagyon kis lángon, (villanytűzhely 4-es fokozat, gáztüzhelyen a legkisebb láng lángelosztóval) főzzük és a többi tejet fokozatosan öntsük hozzá. Sűrün kevergessük és szépen lassan megfő. A végén krémes állagú lesz. Hűtjük.
Közben a rámát a cukorral és a vaníliáscukorral habosra keverjük és a végén a tojások sárgáját, valamint a citrom héját is hozzá adjuk.
A fehérjét kemény habbá verjük. Az almákat meghámozzuk és 1x1-cm-s kockára vágjuk. Meglocsoljuk citromlével hogy ne barnuljon be.
A kihűlt rizshez adjuk a vajas krémet, jól elkeverjük és tojáshabbal lazítjuk. Az almát és a mazsolát is belekeverjük.
Vajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntjük. A tepsi mérete kb 33x20 cm. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.
Elkészítése: A tejet meglangyosítjuk és hozzáadjuk a grízt és a cukrot, folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Amikor kész a sűrű tejbegríz, vaníliaaromával ízesítjük és félretessz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük simára a cukrot a tojással. Keverjük össze az átszitált lisztet, a sót és száraz élesztőt. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, a citrom héját és a mézet. Hagyju...
Elkészítési idő: 23 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tésztát porcukrozott formába nyomjuk, aminek a közepébe készítünk fakanál nyelével egy mélyedést, ahova a krémet töltjük. Krém: A tojást, cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKekse am besten in der Küchenmaschine fein zerbröseln. Butter im Topf zerlassen. Brösel mit der Butter vermengen und auf den Böden von 4 Tartelette-Formen verteilen. Keksmischung m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű