60 dkg csirkemell
40 dkg gomba
1 vörös hagyma
15 dkg reszelt ementáli sajt
12 vékony szelet bacon
1 tojás
olívaolaj
petrezselyem
só, bors
A csirkemelleket vékonyan felszeleteljük. Óvatosan dolgozzunk, hogy majd meg tudjuk tölteni. Lesózzuk és állni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket. A hagymát és a gombát felszeleteljük, olívaolajon megdinszteljük. Mikor elkészült, lecsöpögtetjük és összekeverjük a reszelt sajttal és a tojással. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet is. A csirke darabokon egy-egy kanál tölteléket elsimítunk, majd feltekerjük őket. Ezt követően a bacon szeletekbe becsomagoljuk a csirkemelleket. Kivajazott tepsibe tesszük és 30-35 percen át 180 fokon sütjük, amíg aranybarna lesz, apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük. Burgonyával, vagy párolt zöldségekkel tálaljuk.
Hamar elkészíthető csirketekercs, mennyei ízek, laktató finomság. A lágy töltelék és a ropogós csirke és bacon tökéletes összhangja.
A kacsaszívet hosszában bevágjuk, hogy ki tudjuk teríteni. Sózzuk, borsozzuk, szokásos módon panírozzuk, majd forró olajban kisütjük. Tetszőleges körettel tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa húst és a májat bekentem a reszelt fokhagymával majd megszórtam a fűszerekkel és állni hagytam egy negyedórát.....simán csak zsemlemorzsában forgattam meg és olajban kisütöttem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kacsacombokat a sütés előtti napon szórd meg rozmaringlevelekkel, összemorzsolt babérlevéllel, kakukkfűvel, illetve ízlésed szerint sóval, borssal. Tedd hűtőbe a fűszerezett húst...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított husikat vékonyra klopfoljuk, és olajjal kikent tepsibe fektetjük. Meghintjük kevés sóval és ízlés szerint fűszerkeverékkel. Ráfektetjük a sonkaszeleteket. A megt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű