•10-12 db palacsinta
Töltelék:
•50 dkg házi túró
•2 ek. porcukor
•1 tk. vanília kivonat
•1 citrom reszelt héja
•3 tojás
•5 dkg mazsola
Öntet:
•1 dl tej vagy tejszín
•1 tojás
•1 tk. vanília kivonat
Hagyományos palacsintákat sütünk, én most zabliszteset készítettem (a liszt felét egyszerűen zablisztre cseréltem)
A túrót, a porcukrot, a vanília kivonatot, a citrom reszelt héját és a tojások sárgáját összekeverjük, majd a mazsolát is hozzáadjuk. A tojások fehérjéből habot verünk és óvatosan a túróba forgatjuk.
A palacsintákat megtöltjük a túrókrémmel, feltekerjük, majd mindet félbevágjuk.
Fogunk egy sütőtálat, egy evőkanál puha vajjal kikenjük és a palacsintákat egymásra döntve belefektetjük.
Az öntet hozzávalóit krémesre keverjük és a palacsintára locsoljuk.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük. Porcukorral finoman meghintve tálaljuk.
Egy kisebb tepsit béleljünk ki alufóliával, majd keverjük össze a kakaót a tejporral. Egy kis lábasba öntsük bele a rum aromát, a margarint, a vizet, a porcukrot és a vaníliás cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent kutyulsz, kanálnyi golyókat lapítasz, 170 fokon 20-25 perc sütöd.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1.”Nedves” hozzávalók. A mézet egy lábasban az apróra darabolt vajjal, a tejföllel és a tejjel megolvasztom, ne legyen túl forró, éppen csak hogy olvadjon el benne a vaj és egynemű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsit enyhén kivajazzuk, meghintjük liszttel. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojást a cukrokkal habosra keverjük a mixer legmagasabb fokozatán kb. 4-5 percig (fehéredésig)...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű