•10-12 db palacsinta
Töltelék:
•50 dkg házi túró
•2 ek. porcukor
•1 tk. vanília kivonat
•1 citrom reszelt héja
•3 tojás
•5 dkg mazsola
Öntet:
•1 dl tej vagy tejszín
•1 tojás
•1 tk. vanília kivonat
Hagyományos palacsintákat sütünk, én most zabliszteset készítettem (a liszt felét egyszerűen zablisztre cseréltem)
A túrót, a porcukrot, a vanília kivonatot, a citrom reszelt héját és a tojások sárgáját összekeverjük, majd a mazsolát is hozzáadjuk. A tojások fehérjéből habot verünk és óvatosan a túróba forgatjuk.
A palacsintákat megtöltjük a túrókrémmel, feltekerjük, majd mindet félbevágjuk.
Fogunk egy sütőtálat, egy evőkanál puha vajjal kikenjük és a palacsintákat egymásra döntve belefektetjük.
Az öntet hozzávalóit krémesre keverjük és a palacsintára locsoljuk.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük. Porcukorral finoman meghintve tálaljuk.
1. A csokoládét fel kell olvasztani, a cornflakest összetörni, de nem egészen apróra, és az egészet összekeverni. 2. Kiskanállal egy-egy adagnyi masszát tegyünk a mignonos papí...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz almát megpucoljuk, lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, fahéjjal és ízlés szerint cukorral ízesítjük, majd félretesszük. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk. (I...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt felfuttatjuk egy kis tejben a kevés cukorral. Majd a többi tésztához valóval jól összegyúrjuk. 4 egyforma részre osztjuk, majd külön külön még egy kicsit gyúrúnk rajtuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű