15 dkg margarin
- 42 dkg porcukor
- 20 dkg tejpor
- 10 dkg kakaópor
- 20 dkg ét tortabevonó
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1,2 dl csapvíz
- fél rum aroma
Egy kisebb tepsit béleljünk ki alufóliával, majd keverjük össze a kakaót a tejporral. Egy kis lábasba öntsük bele a rum aromát, a margarint, a vizet, a porcukrot és a vaníliás cukrot. Lassú tűzön forrástól számítva két-három percig főzzük, majd a tűzről levéve belekeverjük a tejpor-kakaó keverékét, és még melegen a kibélelt tepsibe öntjük. Ezt követően tegyük be a hűtőbe, és hagyjuk pihenni néhány órát.
Mikor kellően lehűlt és megszilárdult, akkor egy lábasban olvasszuk fel az ét tortabevonót, majd két fázisban kenjük meg csokival a sport szelet alját és tetejét is. Vigyázzunk, mert könnyen törik a tábla. Akinek úgy jobban tetszik, az előre felszeletelheti, majd utána a darabokat egyenként bevonhatja csokival. A feleségem egybe szokta az egész táblát bevonni, majd utána szeletelni. A végeredmény így is, úgy is egy ízletes majszolni való.
A fentieket összegyúrni és 1 órára hűtőbe tenni, utána vékonyra nyújtani és formával kiszúrni, majd vajazott tepsiben halványra sütni, nem kiszárítani, 150 fokon. Lekvárral összera...
Elkészítési idő:Elkészítés A tésztát meggyúrjuk, lapnak kinyújtjuk és kisütjük. Erre egyenletesen rákenjük az almatölteléket. 7 tojásfehérjét 30 dkg cukorral gőzön kemény habbá verünk, és a r...
Elkészítési idő:A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 180 C°-ra. A liszttel összekeverjük a sütőport és a szódabikarbónát. A Ramát, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot habo...
Elkészítési idő: