8 adag
Kakaós piskótához (23 cm-es karikához):
8 db tojás
160 g cukor
130 g liszt
30 g kakaópor
Capucchino krémhez:
1500 ml állati tejszín
400 g fehércsokoládé
250 g cukor
4 ek darált kávé
A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra.
A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral, a tojássárgáját habosra keverjük.
A tojásfehérjéből és a cukorból nem túl kemény habot keverünk, majd óvatosan összekeverjük a kihabosított sárgájával.
Végül a lisztes kakaóport óvatosan hozzákeverjük.
Előkészített tortakarikába töltjük, s előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
A darált kávét 2 kávépárnába töltjük, a tejszínnel és a cukorral felforraljuk.
A kávépárnákat kivesszük, és a fehércsokoládét botmixerrel beleturmixoljuk.
A kapott krémet ezután lehűtjük minimum 9 °C-ra.
A krémet érdemes előző nap elkészíteni, hogy legyen ideje jól áthűlni.
Ha kihűlt, alacsony fokozaton lassan kihabosíthatjuk. (Ha túl gyorsan vagy ha túl sokáig keverjük, akkor könnyen kicsapódhat, kiikrásodhat!)
A kihűlt kakaós piskótakarikát háromfelé vágjuk, és a krémmel betöltjük. Ízlés szerint díszítjük.
Elkészítés: Az első réteghez 3 tojássárgáját, 1 csomag vaníliás cukrot és 5 evőkanál porcukrot habosra keverünk egy műanyagtálban, majd a 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük. 1,5...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kicsit megolvasztott margarint a porcukorral kihabosítjuk. A tojásokat egyenként belekeverjük. Majd belekeverjük a mézet és a tejet, végül a sütőporral elkevert lisztet. Sütőp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A hozzávalókat, a liszt és a szódabikarbóna kivételével, gőz fölött kb. 5 percig főzzük. 2.Majd hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát és összegyúrjuk. 3.2-3 órát pihentetjük sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz♥ Először a kekszalapnak állunk neki. Ehhez a darált kekszet összegyúrjuk a mascarpone-val és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Félretesszük és hagyjuk t...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes