menu

Családireceptkönyv.hu

Capuccino torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 adag
Kakaós piskótához (23 cm-es karikához):
8 db tojás
160 g cukor
130 g liszt
30 g kakaópor

Capucchino krémhez:

1500 ml állati tejszín
400 g fehércsokoládé
250 g cukor
4 ek darált kávé

Elkészítés:



A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra.
A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral, a tojássárgáját habosra keverjük.
A tojásfehérjéből és a cukorból nem túl kemény habot keverünk, majd óvatosan összekeverjük a kihabosított sárgájával.
Végül a lisztes kakaóport óvatosan hozzákeverjük.
Előkészített tortakarikába töltjük, s előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
A darált kávét 2 kávépárnába töltjük, a tejszínnel és a cukorral felforraljuk.
A kávépárnákat kivesszük, és a fehércsokoládét botmixerrel beleturmixoljuk.
A kapott krémet ezután lehűtjük minimum 9 °C-ra.
A krémet érdemes előző nap elkészíteni, hogy legyen ideje jól áthűlni.
Ha kihűlt, alacsony fokozaton lassan kihabosíthatjuk. (Ha túl gyorsan vagy ha túl sokáig keverjük, akkor könnyen kicsapódhat, kiikrásodhat!)
A kihűlt kakaós piskótakarikát háromfelé vágjuk, és a krémmel betöltjük. Ízlés szerint díszítjük.

Capuccino torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Mézes krémes
Mézes krémes

A hozzávalókból tésztát gyurunk, 4 lapba sütjük tepsi hátán. A krémet megfőzzük, ha kihült összekeverjük a margarin cukor keverékkel. Ezután töltjük a lapokat, de a közepére nem kr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Ildikó
SZALALKÁLIS KAKAÓS KRÉMES SZELET..CSUPA CSOKI...
SZALALKÁLIS KAKAÓS KRÉMES SZELET..CSUPA CSOKI...

TÉSZTA......az anyagokat összegyúrjuk és hat lapot sütünk belőle tepsi hátán....... KRÉM....az anyagokból kemény krémet főzzünk és megtöltjük a lapokat VÉGLEGES ÖSSZEÁLLÍTÁS..a l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszkocka csokoládékrémmel
Kókuszkocka csokoládékrémmel

A hozzávalókból hagyományos módon piskótát sütünk. Amikor kihűlt kettévágjuk és megkenjük a csokikrémmel. A felkockázott piskótát beleforgatjuk az öntetbe és a kókuszreszelékbe.

Elkészítési idő: 1,5 - 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Francia mézes krémes
Francia mézes krémes

♥ A tészta alapanyagait - a liszt kivételével - gőz felett habosra keverjük, majd belegyúrunk 30 dkg lisztet. Két lapot sütünk belőle. ♥ A krémhez 1 liter tejben megfőzzük a 2 cso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk