8 adag
Kakaós piskótához (23 cm-es karikához):
8 db tojás
160 g cukor
130 g liszt
30 g kakaópor
Capucchino krémhez:
1500 ml állati tejszín
400 g fehércsokoládé
250 g cukor
4 ek darált kávé
A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra.
A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral, a tojássárgáját habosra keverjük.
A tojásfehérjéből és a cukorból nem túl kemény habot keverünk, majd óvatosan összekeverjük a kihabosított sárgájával.
Végül a lisztes kakaóport óvatosan hozzákeverjük.
Előkészített tortakarikába töltjük, s előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
A darált kávét 2 kávépárnába töltjük, a tejszínnel és a cukorral felforraljuk.
A kávépárnákat kivesszük, és a fehércsokoládét botmixerrel beleturmixoljuk.
A kapott krémet ezután lehűtjük minimum 9 °C-ra.
A krémet érdemes előző nap elkészíteni, hogy legyen ideje jól áthűlni.
Ha kihűlt, alacsony fokozaton lassan kihabosíthatjuk. (Ha túl gyorsan vagy ha túl sokáig keverjük, akkor könnyen kicsapódhat, kiikrásodhat!)
A kihűlt kakaós piskótakarikát háromfelé vágjuk, és a krémmel betöltjük. Ízlés szerint díszítjük.
1. A tojássárgájákat keverjük habosra 3 evőkanál kristálycukorral. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá a maradék cukorral, majd fokozatosan keverjük a tojássárgájás masszához. Ad...
Elkészítési idő: 75perc Nehézség: Könnyű„A pudingszerű angol krém (Crème anglaise, Zuppa Inglese, Eierrahm) a cukor, tojássárgája és tej hígabb keveréke, amelyben a tojássárgája fehérjéinek koagulációja sűríti be a te...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőt bekapcsolom 180 fokra, a tortaforma aljába sütőpapírt teszek. Az egész tojásokat a cukorral habosra keverem a robotgéppel, legalább 10 percen keresztül. Összeszitálom a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes10 evőkanál vizet felforralok csipet sóval, 10 dkg vajjal. Majd hozzáadok 12,5 dkg lisztet, elkeverem. Ha elvált az edény falától, leveszem a tűzről. Hozzáadok egyenként 4 egész to...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes