8 adag
Kakaós piskótához (23 cm-es karikához):
8 db tojás
160 g cukor
130 g liszt
30 g kakaópor
Capucchino krémhez:
1500 ml állati tejszín
400 g fehércsokoládé
250 g cukor
4 ek darált kávé
A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra.
A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral, a tojássárgáját habosra keverjük.
A tojásfehérjéből és a cukorból nem túl kemény habot keverünk, majd óvatosan összekeverjük a kihabosított sárgájával.
Végül a lisztes kakaóport óvatosan hozzákeverjük.
Előkészített tortakarikába töltjük, s előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
A darált kávét 2 kávépárnába töltjük, a tejszínnel és a cukorral felforraljuk.
A kávépárnákat kivesszük, és a fehércsokoládét botmixerrel beleturmixoljuk.
A kapott krémet ezután lehűtjük minimum 9 °C-ra.
A krémet érdemes előző nap elkészíteni, hogy legyen ideje jól áthűlni.
Ha kihűlt, alacsony fokozaton lassan kihabosíthatjuk. (Ha túl gyorsan vagy ha túl sokáig keverjük, akkor könnyen kicsapódhat, kiikrásodhat!)
A kihűlt kakaós piskótakarikát háromfelé vágjuk, és a krémmel betöltjük. Ízlés szerint díszítjük.
tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot is hozzáadjuk. A diót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, a habba dolgozzuk, majd három részre osztjuk. Egy 25 x 38 cm-...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral kikavarjuk, majd a habhoz kavarjuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük és a habhoz adjuk. A tésztát papírral bélelt t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A pudingot a cukorral és a tejjel krémesre keverjük. A mascarponét hozzáadjuk. A habot felverjük és belekeverjük a habfixet, majd a pudingos krémhez kavarjuk. A má...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűScurgeti sucul de ananas de la o conserva, intr-un bol mic. Scufundati rapid fiecare biscuit in suc si puneti-i intr-un inel detasabil (diametrul 22 cm), acoperiti cu biscuiti doar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű