8 adag
Kakaós piskótához (23 cm-es karikához):
8 db tojás
160 g cukor
130 g liszt
30 g kakaópor
Capucchino krémhez:
1500 ml állati tejszín
400 g fehércsokoládé
250 g cukor
4 ek darált kávé
A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra.
A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral, a tojássárgáját habosra keverjük.
A tojásfehérjéből és a cukorból nem túl kemény habot keverünk, majd óvatosan összekeverjük a kihabosított sárgájával.
Végül a lisztes kakaóport óvatosan hozzákeverjük.
Előkészített tortakarikába töltjük, s előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
A darált kávét 2 kávépárnába töltjük, a tejszínnel és a cukorral felforraljuk.
A kávépárnákat kivesszük, és a fehércsokoládét botmixerrel beleturmixoljuk.
A kapott krémet ezután lehűtjük minimum 9 °C-ra.
A krémet érdemes előző nap elkészíteni, hogy legyen ideje jól áthűlni.
Ha kihűlt, alacsony fokozaton lassan kihabosíthatjuk. (Ha túl gyorsan vagy ha túl sokáig keverjük, akkor könnyen kicsapódhat, kiikrásodhat!)
A kihűlt kakaós piskótakarikát háromfelé vágjuk, és a krémmel betöltjük. Ízlés szerint díszítjük.
A tojássárgákat keverd ki jól, szinte fehéredésig a cukorral, majd rakd hozzá a keményítőt és a kakaóport. Öntsd hozzá több részletben a tejet, és dolgozd csomómentesre a masszát....
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű. Olvaszd fel kíméletesen a csokoládét vízfürdő fölött vagy mikrohullámú sütőben. 2. Forgasd bele a krémsajtot és addig keverd, amíg egyenletes állagú lesz. 3. Válasz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelvert tésztát készítünk a tojássárgája,tojás.liszt,cukor.vaj,kakaópor,citromhéj felhasználásával. 180 fokra előmelegítjük a sütőnket. Tepsibe öntjük a kevert tésztát és megsü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmint fenn
Elkészítési idő: 3 ó Nehézség: Közepes