2 kg paradicsom,
1 fej vöröshagyma,
1 marék bazsalikom,
1 marék petrezselyem,
só,
bors,
1 gerezd fokhagyma,
1 kk.szalicil vagy nátriumbenzonát.
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk.
A paradicsom héját lehúzzuk kockára vágjuk, és a hagymához adjuk. Lassú tűzön főzzük, kicsit besűrítjük.
A bazsalikomot és a petrezselymet apróra vágjuk, a fokhagymát áttörjük a fokhagymanyomón. Hozzáadjuk a paradicsomhoz, végül sóval borssal ízesítjük. Tűzről levéve hozáadjuk a szalicilt.
Üvegekbe töltve száraz dunsztba tesszük. ( párnák között hagyjuk kihűlni.)
Nagyon finom spagettire egy kis gombával megbolondítva, sajttal a tetején.
A virágokat többször átöblítjük és a vízzel együtt melegítjük. Nem kell forralni, csak lassan addig főzni, amíg a virágok átadják színüket a folyadéknak és teljesen kifakulnak.("Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűIldikó Győri Te hogy csinálod? Gondolom, nem hőkezeled Te sem? Irénke Kovács Ezt nyersen tartositja a konyak es a rum Susan Martin-Cserépi Csak raontod a rumot az uvegb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVegyünk egy üvegfalú tárolóeszközt, pl egy befőttesüveg ideális erre, vagy a fentebb látható tárolóedény. Ha ez megvan, akkor felvágjuk a vöröshagymát karikára meg a fokhagymát. Fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz a jó a szörpökben, hogy roppant egyszerűen elkészíthetőek. Nincs ez másként a bodzaszörppel sem. Annyi a dolgunk, hogy a frissen szedett virágernyőket amennyire csak lehet, megs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű