2 kg paradicsom,
1 fej vöröshagyma,
1 marék bazsalikom,
1 marék petrezselyem,
só,
bors,
1 gerezd fokhagyma,
1 kk.szalicil vagy nátriumbenzonát.
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk.
A paradicsom héját lehúzzuk kockára vágjuk, és a hagymához adjuk. Lassú tűzön főzzük, kicsit besűrítjük.
A bazsalikomot és a petrezselymet apróra vágjuk, a fokhagymát áttörjük a fokhagymanyomón. Hozzáadjuk a paradicsomhoz, végül sóval borssal ízesítjük. Tűzről levéve hozáadjuk a szalicilt.
Üvegekbe töltve száraz dunsztba tesszük. ( párnák között hagyjuk kihűlni.)
Nagyon finom spagettire egy kis gombával megbolondítva, sajttal a tetején.
Mosás után a fügék tetejét, kis kalap szerűen levágtam. Azon a felükön tettem ezt velük, ahol a kocsánnyal a fához kapcsolódnak és ahol a jellegzetes fehér tejet bocsátják ki, miut...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKochen fokozaton 90 percre (100°C)
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 db padlizsánt megmosunk, szárukat levágjuk, és villával megszurkáljuk több helyen. Sütőpapíros tepsibe tesszük, és kb. 45 perc alatt megsütjük 170 fokon. Közben megforgatjuk, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepeselőször a levet csinálod meg - aztán jöhetnek bele a gyümölcsök - egymás után: barack félbe vágva, meggy, cseresznye, körte, szilva , alma, szőlő Tipp: Csak egészséges gyümölcs l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű