2 kg paradicsom,
1 fej vöröshagyma,
1 marék bazsalikom,
1 marék petrezselyem,
só,
bors,
1 gerezd fokhagyma,
1 kk.szalicil vagy nátriumbenzonát.
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk.
A paradicsom héját lehúzzuk kockára vágjuk, és a hagymához adjuk. Lassú tűzön főzzük, kicsit besűrítjük.
A bazsalikomot és a petrezselymet apróra vágjuk, a fokhagymát áttörjük a fokhagymanyomón. Hozzáadjuk a paradicsomhoz, végül sóval borssal ízesítjük. Tűzről levéve hozáadjuk a szalicilt.
Üvegekbe töltve száraz dunsztba tesszük. ( párnák között hagyjuk kihűlni.)
Nagyon finom spagettire egy kis gombával megbolondítva, sajttal a tetején.
1.Először következik a legmunkaigényesebb lépés, erre szánjatok időt, mert ez bizony macerás. A narancsokról négy gerezdben le kell hámozni a héját. A héjából én éles késsel a fe...
Elkészítési idő:Mielőtt neki fogunk a lekvárfőzésnek, az első és legfontosabb dolgod, hogy a citromokat és a narancsokat jó alaposan tisztítsuk meg, a legjobb ehhez egy dőrzsis szivacs. Ha ezzel m...
Elkészítési idő: 2 óraA meggyet, a cukort és a dzsemfixet lábasba tesszük, és egy fakanállal elkeverjük. A tűzhelyre tesszük, és addig melegítjük, míg jól keverhetővé válik, de még nem lesz tűzforró. Ek...
Elkészítési idő:A narancs héját a fehér rész nélkül lereszeljük, majd kettévágjuk és kicsavarjuk a levét. A lereszelt héjával és a citrom levével együtt feltesszük főni. Amikor felforrt, hozzáönt...
Elkészítési idő: