Családireceptkönyv.hu

Dupla mm


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta
•5 db tojás
•200 g cukor
•50 g mák
•140 g liszt
•2 tk olaj
•2 tk sütőpor
•2 ek meleg víz

Krém
•5 db tojássárgája
•0,5 l tej
•100 g cukor
•2 cs vaníliás cukor
•70 g liszt
•250 g vaj, szobahőmérsékletű

Meggy zselé
•700 g-os meggybefőtt konzerv
•3 cs Dr.Oetker étkezési zselatin(10 g-os)*
•1,5 dl víz (langyos)

Elkészítés:


A tésztához, válasszuk szét a tojásfehérjéket, és egy csipet sóval verjük habbá.
A sárgájákat keverjük össze az olajjal és a vízzel, majd a cukorral. Adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Forgassuk össze a fehérje habbal, majd óvatosan a mákkal (én megdaráltam).
Terítsük el zsírpapírral bélelt 24x35 cm-es tepsiben. Süssük előmelegített 170 °C hőmérsékletű sütőben kb. 30 percig (tűpróba).
Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, vágjuk félbe.

A krémhez kb. 150 ml tejben keverjük el a sárgájákat és a lisztet. A maradék tejet melegítsük fel a cukrokkal, öntsük hozzá a sárgájás keveréket is, sűrítsük be. Hagyjuk egy kicsit kihűlni, keverjük hozzá a puha vajat.

A meggyről öntsük le a levét (a meggyet tegyük félre), adjuk hozzá a vizet. Ezt a fajta zselatint forralni kell, így először keverjük össze kb. 200 ml lével, forraljuk fel, öntsük hozzá a maradék levet. Keverjük bele a meggyet. Tegyük a hűtőszekrénybe, kb 20-30 perc alatt besűrűsödik, de ez idő alatt többször keverjük át.

Az alsó tésztalapra kenjük rá a vanília krémet, erre terítsük rá a meggyzselét. (Érdemes figyelni, hogy a zselé állagára, ha túl híg szétfolyik, ha túl kemény nem lehet elteríteni!)
Fedjük be a felső tésztalappal.

A tetejét vonjuk be vízgőzön olvasztott csokoládéval, vagy, mint én ezzel a mázzal:
5 ek kakaót keverjünk el 7-8 ek porcukorral, a közepére öntsünk 1 ek olajat és tegyünk hozzá 1 tk vajat.
Forraljunk fel kb. 200 ml vizet és kanalanként adjuk hozzá. Nem kell mind, csak annyi, hogy könnyen kenhető masszát kapjunk.

* Az eredeti recept meggyes kocsonyával dolgozik, ennek hiányában én zselatinporral készítettem.

u.i.: Amint lehetőségem lesz rá, kipróbálom friss málnával, eperrel, ribizlivel …

Dupla mm

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nagy
Sió szelet
Sió szelet

6 tojásból süss 1 piskótát. 1l sió őszilébe 3 evőkanál porcukrot és 3 csomag vaniliapudingot összefőzöl. Ha kihült 10 dkg margarint keversz hozzá. Ezzel megkened a kisült tésztá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Túrótorta sütés nélkül
Túrótorta sütés nélkül

A vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sárga  mázas kókuszos
Sárga mázas kókuszos

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és kézi mixerrel alaposan eldolgozzuk, majd cipó alakúra formázzuk. A cipót két részre osztjuk és mindegyiket tepsi méretű téglalappá nyújtj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Képviselőfánk II.
Képviselőfánk II.

A vizet felforralom, bele a só, a Rama margarin, a cukor, majd lassú tűzre veszem és a lisztet folytonosan keverve rakom bele. Amikor már összeállt, leveszem a tűzről és hozzáadom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk