•5 db babérlevél
•6 db tojás
•1-2 evőkanál só
•3-4 dl 10%-os ecet
•kb 3 liter víz
•4 db nagy fej vöröshagyma
•2 db 1,5kg-os ponty, vagy busa
•15 szem egészbors
•20 dkg liszt a panírhoz
•kb 30dkg zsemlemorzsa
•a léhez
•kb 20 dkg cukor (ízlés szerint)
A halat előlészítjük, felszeljük, sózzuk, félretesszük. A hideg vízbe beletesszük a cukrot és az ecetet, elkeverjük, kóstoljuk, és beállítjuk az ízét. Azzal számoljunk hogy a hal gyengíti az ecetes lé erősségét, tehát egy kicsit erősebb levet készítsünk. Az ecetes vizet feltesszük forrni, beleszórjuk a fűszereket, és 15-20percig főzzük. Közben a halakat bepanírozzuk, (liszt-tojás-morzsa) és bő olajban kisütjük. A hagymákat félkarikára vágjuk. A kisült halat egy nagy edénybe tesszük, szórunk rá hagymát, és így rétegezzük amíg elnem fogy. Végül ráöntjük a forró levet. Lefedjük és így hagyjuk kihűlni. Hűtőben tároljuk, és kb a 3.-4. napon fogyasztható, addigra eltűnnek az apró szálkák.
Mire észbekaptam hogy a patkót lefotózzam, relytélyes módon mind eltűntek.
A kiolvasztott tonhalat mossunk meg, áztassuk meg tejben. Öntsük le róla a tejet és papírtörlővel itassuk szárazra. A halszeleteket sózzuk be, és lisztben megforgatva, süssük ki fo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA pontyot pucold meg, majd szeleteld fel. Ha akarod, a bőrét is lenyúzhatod. Sózd be, és tedd fél órára a hűtőbe. Rakd az aprólékot a keszegekkel, a fejekkel, a farkakkal, a belsős...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHalfilét sózzuk, borsozzuk, citromlével locsoljuk, 1 órát állni hagyjuk. Utána mindkét oldalát kevés margarinon megsütjük, tűzálló tálba egymás mellé fektetjük. 3 tojás sárgáját si...
Elkészítési idő: 80 Nehézség: Könnyű1.Preheat the oven to 220°C, fan 200°C, gas 6. Line a baking tray with a silicone mat or baking paper, put the cauliflower florets on the tray, drizzle over 1 tablespoon oil, seaso...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű