Családireceptkönyv.hu

Ecetes hal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


•5 db babérlevél
•6 db tojás
•1-2 evőkanál só
•3-4 dl 10%-os ecet
•kb 3 liter víz
•4 db nagy fej vöröshagyma
•2 db 1,5kg-os ponty, vagy busa
•15 szem egészbors
•20 dkg liszt a panírhoz
•kb 30dkg zsemlemorzsa
•a léhez
•kb 20 dkg cukor (ízlés szerint)

Elkészítés:


A halat előlészítjük, felszeljük, sózzuk, félretesszük. A hideg vízbe beletesszük a cukrot és az ecetet, elkeverjük, kóstoljuk, és beállítjuk az ízét. Azzal számoljunk hogy a hal gyengíti az ecetes lé erősségét, tehát egy kicsit erősebb levet készítsünk. Az ecetes vizet feltesszük forrni, beleszórjuk a fűszereket, és 15-20percig főzzük. Közben a halakat bepanírozzuk, (liszt-tojás-morzsa) és bő olajban kisütjük. A hagymákat félkarikára vágjuk. A kisült halat egy nagy edénybe tesszük, szórunk rá hagymát, és így rétegezzük amíg elnem fogy. Végül ráöntjük a forró levet. Lefedjük és így hagyjuk kihűlni. Hűtőben tároljuk, és kb a 3.-4. napon fogyasztható, addigra eltűnnek az apró szálkák.
Mire észbekaptam hogy a patkót lefotózzam, relytélyes módon mind eltűntek.

Ecetes hal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Hagymaágyon sütött amur
Hagymaágyon sütött amur

A halat irdaljuk, a mélyedésbe szalonna-csíkokat helyezünk. Belsejét sózzuk, citromlével öntjük, 1 órát pihentetjük. A hagymát kockára vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk. A párolt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tonhalas quinoa pizza
Tonhalas quinoa pizza

A kimért quinoa-t alaposan, nagyobb mennyiségű vízben átmossuk, lecsepegtetjük, félretesszük. A gyökérzöldségeket a kimért sós vízben puhára főzzük, majd a quinoa-val együtt krémes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Céklasaláta tonhallal
Céklasaláta tonhallal

Reszeld le a céklát és héjastól az almát. Keverd össze a joghurttal és a fűszerekkel, majd hagyd állni a hűtőszekrényben. A tonhalat párold puhára, és kevés olívaolajon pirítsd meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk