•5 db babérlevél
•6 db tojás
•1-2 evőkanál só
•3-4 dl 10%-os ecet
•kb 3 liter víz
•4 db nagy fej vöröshagyma
•2 db 1,5kg-os ponty, vagy busa
•15 szem egészbors
•20 dkg liszt a panírhoz
•kb 30dkg zsemlemorzsa
•a léhez
•kb 20 dkg cukor (ízlés szerint)
A halat előlészítjük, felszeljük, sózzuk, félretesszük. A hideg vízbe beletesszük a cukrot és az ecetet, elkeverjük, kóstoljuk, és beállítjuk az ízét. Azzal számoljunk hogy a hal gyengíti az ecetes lé erősségét, tehát egy kicsit erősebb levet készítsünk. Az ecetes vizet feltesszük forrni, beleszórjuk a fűszereket, és 15-20percig főzzük. Közben a halakat bepanírozzuk, (liszt-tojás-morzsa) és bő olajban kisütjük. A hagymákat félkarikára vágjuk. A kisült halat egy nagy edénybe tesszük, szórunk rá hagymát, és így rétegezzük amíg elnem fogy. Végül ráöntjük a forró levet. Lefedjük és így hagyjuk kihűlni. Hűtőben tároljuk, és kb a 3.-4. napon fogyasztható, addigra eltűnnek az apró szálkák.
Mire észbekaptam hogy a patkót lefotózzam, relytélyes módon mind eltűntek.
Alaposan hevítsd fel az olajat, majd hirtelen süsd át a tonhal mindkét felét. Egy-két percnél tovább semmiképp se süsd egy-egy oldalát. Ha kész, még tálalás előtt csorgass rá friss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát finomra vágjuk, megpároljuk. 0.5 l vízzel felöntjük, beletesszük a halászlékockát, felforraljuk, majd belerakjuk a halat. Pár perc után beletesszük a paprikát, paradics...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halat kiolvasztjuk szűrőbe téve,hogy az összes fölösleges viz ki tudjon folyni belőle. Beirdaljuk,alaposan besózzuk és beleforgatjuk a paprikás lisztbe,majd forró olajban kisütjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vörös- és a fokhagymát aprítsd fel, és szórd a bográcsba. Tedd bele a feldarabolt kárászt és törpeharcsát, és öntsd fel két és fél liter vízzel. Ízlésed szerint sózd, borsozd, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes